- Reklama -

Flames vyztužili zadní řady

- Reklama -

Vedení Calgary Flames upeklo těsně před koncem přestupní uzávěrky dvě výměny. Generální manažer Brad Treliving se v nich zaměřil na posílení defenzivy.
Za výběr ve čtvrtém kole draftu získal z Los Angeles zadáka Dereka Forborta. Sedmadvacetiletý bek letos odehrál za Kings jen třináct zápasů a zapsal jednu asistenci.

Uzávěrka přestupů NHL 2020



Za další draftový výběr pak z Chicaga přivedl Erika Gustafssona. Stejně starý Švéd (27) má za sebou z ofenzivního hlediska parádní sezónu, když v bodování obránců skončil šestý (60 bodů, 17+43). Letos se mu tolik nedařilo, na kontě má po 59 duelech 26 bodů (6+20).
Často to v jeho podání skřípalo i směrem dozadu a o jeho výměně se spekulovalo už delší dobu – také s ohledem na skutečnost, že se má v létě stát neomezeně volným hráčem.
„Snažím se moc nesledovat televizi, ale ty spekulace samozřejmě vnímám. Co se stane, stane se. Je to něco, co je mimo mou kontrolu,“ prohlásil o svém případném trejdu nedávno.
V pátek z „preventivních“ důvodů nenastoupil proti Nashvillu a v neděli s týmem ani neodcestoval k zápasu v Dallasu. Nyní se spekulace potvrdily. Erik Gustafsson se stal Plamenem.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -