- Reklama -

Fleischmann i Kopecký se střelecky trápí, a s nimi celá Florida

- Reklama -

Přes léto horlivě podepisovali volné hráče, aby se konečně vymanili ze dna tabulky, ale první týdny nového ročníku zatím nepřinášejí kýžené výsledky. Panterům patří 13. místo v konferenci a ze sedmi odehraných utkání slavili vítězství pouze ve dvou případech.
Jedním z přetrvávajících problémů Floridy zůstává chatrná produktivita. Pouhých 10 branek v sedmi zápasech na žádný razantní posun tabulkou prostě stačit nemůže. Přitom hned čtyřem ze šesti nejlépe placených útočníků amerického klubu končí po letošní sezóně smlouva.
Jediným, který se z tohoto kvarteta dokázal střelecky prosadit, je třicetiletý Sean Bergenheim. Na svoji první branku nadále čeká Scottie Upshall a společně s ním i český útočník Tomáš Fleischmann a jeho slovenský kolega Tomáš Kopecký.
„Nijak mě to neznepokojuje, protože hrají dobře. Nezáleží mi na tom, kdo střílí góly, ale na tom, že tito hráči večer co večer podávají stoprocentní výkony,“ řekl trenér Gerard Gallant.
Slova to jsou hezká, nicméně od nejlépe placených útočníku se logicky očekává, že nějakou tou brankou svému týmu dokážou přispět. V případě Fleischmanna a Kopeckého se navíc nejedná o krátkodobý výpadek, nepřesnost v zakončení je provázela po většinu minulé sezóny.
Český útočník se loni trefil pouze osmkrát, Kopecký mířil do černého jen čtyřikrát. Přitom Fleischmann byl v prvních dvou sezónách u Panthers ofenzivním lídrem mužstva, když dvakrát po sobě vyhrál klubovou produktivitu. Kopecký zase ve zkráceném ročníku 2012/13 vyrovnal svoje střelecké maximum.
„Na ledě se cítím výborně, dostávám se často do šancí, bohužel mi to tam nepadá. Netuším, v čem je problém. Ale je teprve začátek sezóny a pevně věřím tomu, že postupem času se to zlomí,“ řekl Fleischmann.
„Určitě bych tady rád zůstal, ale teď nemůžu myslet na to, co se bude dít na konci sezóny. Musím to brát hezky zápas po zápasu. Samozřejmě je frustrující, když se nemůžete střelecky prosadit. Musím se držet svojí hry a makat každý zápas naplno,“ řekl Tomáš Kopecký.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -