- Reklama -

Fleischmann se postaral o další výhru Habs. Hertl, Palát, Šustr a Sekáč asistovali u výher svých týmů

- Reklama -

Návrat na led arény Bell Centre po třízápasové sérii venkovních zápasů si hokejisté Montrealu zpříjemnili vysokou výhrou 5:1 nad Winnipegem. Canadiens tak vyhráli i pátý domácí duel v letošním ročníku NHL, což se jim podařilo naposledy v úvodu sezóny 1979-80. Dvěma góly a jednou asistencí se na debaklu Jets podílel český forvard Tomáš Fleischmann. Autor rozdílové trefy utkání byl vyhlášen druhou hvězdou večera.
Nejlepším hráčem byl vyhlášen centr David Desharnais, jenž zaznamenal gól a dvě asistence. Podruhé za sebou nastoupil do branky Montrelu Mike Condon, jenž zatím výtečně zaskakuje za zraněného Careyho Priceho. Pětadvacetiletý rodák z Needhamu zneškodnil 18 z 19 střel a ve svém čtvrtém startu v NHL si připsal čtvrtou výhru.
Z gólmanů Canadiens zaznamenal lepší vstup do soutěže naposledy Wayne Thomas v sezóně 1972-73 (sedm výher). Condon přišel o čisté konto až v 54. minutě, kdy na něj vyzrál Chris Thorburn. Strážce svatyně Jets Michael Hutchinson vydržel na ledě 23 minut a po čtyřech obdržených brankách ho vystřídal Ondřej Pavelec. Ten v dalším průběhu zápasu čelil celkově 17 střelám a překonal ho pouze Lars Eller.
Ondřej Palát a Andrej Šustr přispěli jednou asistencí k těsné výhře Tampy Bay 4:3 na ledě Caroliny. Prvně jmenovaný vypracoval střeleckou pozici pro Ryana Callahana, jenž v čase 20:38 vyrovnal na 1:1. Šustr stál u zrodu akce, která vedla k vítězné trefě utkání. V polovině třetí části ji vstřelil Tyler Johnson. Gólman Bolts Andrej Vasilevskij si při sezónním debutu připsal 32 bezchybných zákroků. Největší nebezpečí mu hrozilo od útočníků Hurricanes Krise Versteega (1+2) a Victora Raska (0+3).
Sérii pěti porážek v řadě ukončili hokejisté Anaheimu, kteří porazili Nashville 4:2. O teprve druhou výhru Kačerů v letošní sezóně NHL se největší měrou zasloužili Chris Stewart s Frederikem Andersenem. Osmadvacetiletý kanadský křídelník vstřelil jednu branku a na dvě další přihrál, Andersen zneškodnil 40 střel Predators. Výborně jim sekundoval Sami Vatanen (1+1), u trefy Rickarda Rakella asistoval Jiří Sekáč. Český forvard strávil na ledě necelých 7 minut (6:40), potom musel odstoupit kvůli zranění v dolní části těla.
V souboji dvou trápících se týmů zvítězilo San Jose 4:3 na ledě Colorada. Žraloci prohráli pět z posledních šesti utkání a rozhodně měli včera v Denveru co napravovat. Velkou touhou odčinit nevýrazné výkony v úvodu letošní sezóny se předvedl především Brent Burns. Třicetiletý zadák vstřelil dvě branky.
Když Burns v čase 58:21 zlomil nerozhodný stav 2:2, nechyběl u toho talentovaný český centr Tomáš Hertl. O 19 sekund později poslal Sharks do dvoubrankového trháku Joe Pavelski, jenž se prosadil střelou do prázdné branky při power play Avs. Domácí to sice nezabalili, minutu před koncem je vrátil do hry Cody McLeod, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.
Ve třetím utkání v NHL zaznamenal nováček Linus Ullmark druhou výhru v soutěži, když devětadvaceti zákroky dovedl Buffalo k výhře 2:1 na ledě NY Islanders. Dvaadvacetiletého Švéda nachytal na hruškách pouze Calvin de Haan, který ve 34. minutě otevřel skóre zápasu. Poslední třetina ale patřila hostům. Dvaatřicáté narozeniny včera slavící Matt Moulson vyrovnal a třetí výhru v posledních čtyřech utkáních vystřelil Sabres Sam Reinhart. Utkání v aréně Barclays Center (Brooklyn) se odehrálo bez vyloučených!


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -