- Reklama -

Fleischmann třikrát bodoval, trenér Montrealu chválil. Odehráli jsme dokonalý zápas!

- Reklama -

Tomáš Flesichmann (na snímku) a Alexandr Sjomin posílili před sezónou útočné vozby Montrealu. V obou případech šlo o hráče, kteří mohli v NHL úplně skončit. Sjomin bohužel naplňuje pesimistická očekávání, trenér Therrien není s jeho výkony spokojený a už ho posadil i na tribunu, český útočník se naopak chytil. V pátek nahrával Fleischmann na dva góly, v neděli dva dal a ještě na jeden přihrál!


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejlepším zápasem v sezóně posunul rodák z Kopřivnice svůj bodový součet už na 10 bodů (4+6) ve třinácti utkáních, Tomáš Plekanec má jen o dva body víc. Skvěle znovu zahrál celý Desharnaisův útok, jeho centr nasbíral také tři body (1+2), druhé křídlo Dale Weise jednou nahrával. Montreal porazil doma Winnipeg hladce 5:1.
„Nemohu chtít víc,“ chválil své hráče trenér Therrien. „Myslím, že jsme odehráli dokonalý zápas. První utkání po dlouhém západním tripu. Rozhodně jsem měl před zápasem určité obavy a hráči odpověděli skutečně neobyčejným způsobem.“
Základ konečnému vítězství položil už v 7. minutě Paul Byron, jenž ve vlastním oslabení parádně proměnil samostatný nájezd, do něhož ho skvělou přihrávkou vysunul Torrey Mitchell. Byron vstřelil gól v oslabení druhý večer po sobě. Pak začal řádit Desharnaisův útok. Ještě v první třetině dorazil Flesichmann Desharnaisovu střelu, v úvodu druhé části pak zvýšil už na 3:0 jednoduchou ranou v jízdě z pravého kruhu.
„Desharnaisova lajna byla poslední dva zápasy skutečně efektivní, jak všichni víme,“ připomněl trenér Canadiens chválu, kterou zahrnul stejný útok už za páteční výkon v Calgary. „Vytváří si tlak, výborně bruslí, atakují bránu. Je pěkné je sledovat, ale když se podíváte na naše útoky, rychlost k nám patří. Jsme těžký soupeř, výborně držíme puk.“

Na 4:0 zvýšil stejný útok na začátku 24. minuty. Tentokrát Fleischmann asistoval a Desharnais zakončoval. Pátý gól přidal v přesilovce Lars Eller. Ve třetím dějství už domácí hosty šetřili a Winnipeg tak aspoň snížil na konečných 5:1.
Radost fanouškům i trenérovi udělal také náhradní brankář, který dokázal, že výsledky Canadiens nestojí jen na Careym Priceovi. Počtvrté v sezóně se postavil mezi tyče Habs Mike Condon a počtvrté odešel z ledu jako vítěz. V neděli chytal podruhé za sebou a možná dostane šanci i příště, protože Price je zhruba týden mimo hru kvůli zranění ve spodní polovině těla.
„Jsem šťastný za vítězství, o to jediné tu jde,“ radoval se pětadvacetiletý Američan, jenž přišel o shutout až šest minut před koncem. Nedělní duel byl jeho prvním ve vyprodané aréně Bell Centre. „Bylo to neuvěřitelné,“ dodal. „Před sezónou jsem tu chytal jen jako náhradník, ale teď v normální sezóně je to pořádně hlasité, ohromný zážitek.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -