- Reklama -

Fleischmann uspěl v přípravném kempu Montrealu

- Reklama -

Český forvard Tomáš Fleischmann si svými výkony v přípravném kempu vysloužil regulérní kontrakt s Montrealem. Vedení kanadského klubu mu v neděli nabídlo roční smlouvu, která rodákovi z Kopřivnice vynese 750 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hráč s desetiletými zkušenostmi z National Hockey League (2005-15) byl v Montrealu na testech od poloviny září. V dresu Canadiens odehrál Fleischmann čtyři zápasy, ve kterých nasbíral tři body za jeden gól a dvě přihrávky.
Zámořskou kariéru odstartoval účastník olympijských her ve Vancouveru (2010) a dvou mistrovství světa (2008, 2013) ve Washingtonu. Dále působil v Coloradu, na Floridě a v závěru letošního února byl po necelých čtyřech sezónách prožitých v dresu Panthers vyměněn do Anaheimu.
„Tomáš je zkušený hráč. Odehrál v NHL hodně zápasů a jeho statistiky jsou velmi kvalitní. Myslím si, že nám může být opravdu hodně užitečný,“ tvrdil v úvodu přípravného kempu Habs kanadský hokejista Dale Weise.

Jednatřicetiletého Fleischmanna draftovali před třinácti lety zástupci Detroitu z 63. místa. V rozmezí let 2002-04 působil v juniorské lize WHL, kde hájil barvy celku Moose Jaw Warriors. Na konci února ho Red Wings vyměnili do Washingtonu za Roberta Langa. Caps získali i dvě volby v draftu NHL: 1. kolo v roce 2004 a 4. kolo v roce 2006.
V základní části NHL nastoupil Fleischmann v 581 utkáních, v nichž nastřádal 310 bodů (123+187). V 35 zápasech play off vstřelil čtyři branky a na pět dalších přihrál. Nyní dostal šanci si své statistiky vylepšit po boku krajana Tomáše Plekance.
Foto: Icon Sportswire
Branka Tomáše Fleischmanna v přípravném utkání Montrealu proti Washingtonu

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -