- Reklama -

Fleischmann v 600. startu v NHL režíroval výhru Montrealu, Hanzalův gól neodvrátil prohru Coyotes

- Reklama -

Tomáš Fleischmann v pondělí jako 43. český hráč odehrál v základní části National Hockey League jubilejní 600. zápas. Jednatřicetiletý útočník se navíc v závěru duelu předvedl dvěma akcemi, díky kterým Montreal porazil Vancouver 4:3 v prodloužení. Třinecký rodák byl po skončení zápasu vyhlášen třetí hvězdou, když v 57. minutě vyrovnával průběžné skóre na 3:3 a v čase 63:29 asistoval u vítězné trefy Davida Desharnaise.
Noční zápas v aréně Bell Centre nezačal pro Canadiens vůbec dobře. Pokud by některý z jejich fanoušků odešel domů těsně před polovinou utkání, konečnému výsledku by asi jen těžko uvěřil. Canucks na začátku 29. minuty vedli po brankách Adama Cracknella, Jareda McCanna (asistenci si připsal Vrbata) a Daniela Sedina 3:0, pak ale dovolili soupeři vyrovnat. Kromě Fleischmanna se na stíhací jízdě Habs podíleli Lars Eller a Max Pacioretty.
Naprosto shodným poměrem zdolal Detroit hokejisty Ottawy a přerušil sérii dvou porážek. V nastaveném čase ujel Tomáš Tatar a prudkým švihem umístěným mimo dosah vyrážečky Craiga Andersona rozhodl o zisku druhého bodu pro Red Wings. V základní hrací době překonali gólmana Senators Dylan Larkin, Gustav Nyquist a Riley Sheahan. Jimmy Howard podpořil úspěch hostů 22 bezchybnými zákroky, ale na pokusy Mikea Hoffmana, Chrise Widemana a Bobbyho Ryana byl krátký.
Hokejisté Arizony prohráli na ledě NY Islanders 2:5, jejich druhou porážku za sebou neodvrátil ani gól Martina Hanzala. Osmadvacetiletý rodák z Písku zaznamenal svůj třetí zásah v sezóně, když v 56. minutě snížil na 1:4. Hanzal umazal nulu na kontě Jaroslava Haláka pohotovou dorážkou svého předchozího pokusu. V čase 57:53 zužitkoval přesilovou hru Mikkel Boedker, ovšem snaha Coyotes o zdramatizování koncovky již neměla výraznější úspěch. Necelých 40 sekund před třetí sirénou se trefil do prázdné branky John Tavares (2+1), třemi asistencemi se blýskl jeho spoluhráč Kyle Okposo.
Floridští Panteři porazili na domácím ledě Tampu Bay fotbalovým skórem 1:0, když jediný gól utkání vstřelil 20,2 sekundy před koncem obránce Aaron Ekblad. Jeho střela od modré čáry se odrazila od brusle Victora Hedmana, obloučkem přeletěla Andreje Vasilevského a zapadla do branky. Asistenci zaznamenal Jaromír Jágr. Nejlepším hráčem duelu se stal Roberto Luongo, jenž zneškodnil 39 střel a připsal si 406. výhru v NHL, čímž dorovnal na osmém místě historického pořadí Glenna Halla. Lightning nastoupili do zápasu bez zraněných útočníků Tylera Johnsona, Cedrica Paquettea a Jonathana Drouina.
Carl Hagelin ukázal, že hokej hrát umí. Po zápase, který strávil pouze na tribuně, se v duelu s Carolinou prezentoval třemi kanadskými body (1+2) a byl tak hlavním strůjcem vítězství Anaheimu 4:1. Výborně mu sekundovali Ryan Getzlaf a Shawn Horcoff, oba si vylepšil statistiky o gól a asistenci. Rozdílovou trefu utkání vstřelil Sami Vatanen. Gólman Anton Chudobin, jenž předchozí dvě sezóny strávil v Carolině, se při svém návratu do Raleighu vytáhl 21 bezchybnými zákroky. Recept na něj našel pouze novaček soutěže Noah Hanifin, byla to jeho první branka v NHL.
Šestou prohru za sebou zaznamenali Tryskáči z Winnipegu, kteří ve čtvrtém venkovním utkání v řadě podlehli St. Louis 2:3. Ve všech brankách Blues měl prsty David Backes. Jednatřicetiletý rodák z Robbinsdale nejprve v 6. minutě přihrál na úvodní gól Vladimíru Tarasenkovi (1+1). Poprvé se střelecky prosadil v čase 14:13, kdy zvyšoval vedení St. Louis na 2:0. Jets sice zásluhou dvou rychlých gólů Dustina Byfugliena a Bryana Littlea v úvodu druhé části vyrovnali, ale poslední slovo měl opět Backes, který krátce na to stanovil finální podobu výsledku.
Výsledky z 16. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 16. listopad
České góly: pondělí 16. listopadu
Slovenské góly: pondělí 16. listopadu

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -