- Reklama -

Fleury skvěle zaskočil za zraněného Murrayho a vyrovnal rekord Toma Barrassa

- Reklama -

Vyřazovací boje odstartovali hokejisté Pittsburghu výhrou 3:1 nad Columbusem. Radost ze zisku prvního bodu v sérii jim však kalí zdravotní problémy brankáře Matta Murrayho. Citelnou ztrátu utrpěli obhájci trofeje ještě před úvodním buly. Kanadský gólman si totiž během předzápasového rozbruslení přivodil zranění v dolní části těla.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do brankoviště domácího celku se tak musel postavit Marc-Andre Fleury. „Fakt, že máme k dispozici Fleuryho a Murrayho nám poskytuje jistou úroveň komfortu. Víme totiž, že oba mohou zastávat pozici brankářské jedničky,“ řekl hlavní kouč Tučňáků Mike Sullivan.
„Říkám to těmto klukům celou dobu: ´Budeme vás potřebovat oba´. A dnešní zápas to ukázal. Oba v průběhu sezóny pravidelně nastupovali a pomáhali nám vyhrávat,“ doplnil devětačtyřicetiletý rodák z Marshfieldu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Fleury zvládl svou roli na jedničku. Rodák ze Sorel-Tracy zneškodnil 31 z 32 střel Blue Jackets a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Záda mu kryl jednadvacetiletý gólman záložního celku Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL) Tristan Jarry.
„Snažil jsem se k tomu přistupovat jako k normálnímu zápasu. Ze začátku jsem byl malinko nervózní, protože jsem nečekal, že nastoupím, a najednou jsem měl před sebou tak důležitý zápas,“ sdělil Fleury zámořským novinářům.
„Kluci přede mnou odvedli skvělou práci. Spoustu střel zblokovali, nepouštěli soupeře k dorážkám a odražené puky uklízeli pryč od brány,“ pochválil Fleury spoluhráče. „Nakonec mám ze zápasu skvělý pocit,“ dodal na závěr dvaatřicetiletý gólman, který včera odchytal 101. utkání v play off (54 výher) a tím vyrovnal Toma Barrassa (56 výher) v počtu nejvíce odchytaných utkání za Pens ve vyřazovací části NHL.
Zranění Matta Murrayho

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -