- Reklama -

Fleuryho sužují následky otřesu mozku. Výkony svých spoluhráčů bedlivě sleduje a doufá, že se co nejdříve zapojí do hry

- Reklama -

Marc-Andre Fleury sice dělá pokroky při své rehabilitaci po otřesu mozku, ale stále mu ještě schází kus cesty k plnému uzdravení a návratu do hry. Sám hráč to potvrdil v rozhovoru se zámořskými novináři po pondělním dobrovolném tréninku Penguins, kterého se zúčastnilo pět hráčů a dva brankáři.
„Šlo to docela dobře. Dostávám se zpátky. Snažím chytit pár střel a trochu se zpotit. Žádné závěry ale zatím nedělám, zůstávám opatrný,“ sdělil jednatřicetiletý rodák ze Sorel-Tracy, kanadská provincie Quebec.
Fleury má zdravotní problémy od začátku dubna. Naposledy nastoupil 31. března v duelu s Nashvillem a od té doby do hry nezasáhl. Opora pittsburghského brankoviště má za sebou několik tréninků, jakmile se ale dostane do větší zátěže, bolesti hlavy se jí vrátí.
Proto není vůbec jisté, zda Fleury nastoupí v prvním utkání Pittsburghu v druhém kole play off NHL. Tučňáci v něm vyzvou vítěze základní části soutěže Washington Capitals. „Stále tam přetrvávají symptomy otřesu mozku, ještě to není úplně dobré,“ přiznal Fleury, jehož status zůstává day-to-day.
Diagnóza, která dlouho ničila třeba kapitána Pittsburghu Sidney Crosbyho a jiným borcům předčasně ukončila kariéru, brzdí olympijského vítěze z Vancouveru (2010) v nejdůležitější části sezóny. Fleury chce hrát, ale lékaři mu zatím návrat do sestavy Pens nedoporučují.
„Věříme, že náš lékařský tým dělá správnou věc. Bez ohledu na to, o jaký druh zranění se jedná, všichni se snaží odvést to nejlepší při rekonvalescenci a rehabilitaci našich hráčů. Řídíme se jejich radami. Jsou to odborníci, kteří vědí, co dělají,“ říká hlavní kouč Penguins Mike Sullivan.
„Je to jedna z nejtěžších věcí, které jsem prožil. Lepší dny střídají ty horší. Je to jako na houpačce – chvíli nahoře a chvíli dole. Někdy mám pocit, že už jsem v pořádku, jindy si zase myslím, že se toho nikdy nezbavím,“ popisuje vítěz Stanley Cupu z roku 2009.
„Play off je nejzábavnější část sezóny. Každé utkání je nesmírně důležité, hraje se ve vysokém tempu. Je těžké jen sledovat zápasy, když sám nemůžete hrát. Musím se s tím vypořádat. Potřebuju se uzdravit a do té doby budu fandit spoluhráčům. Snažím se je povzbuzovat. Jsou to skvělé zápasy, hodně je prožívám. Jsem z toho víc unavený, než kdybych chytal. Na tribuně je to víc stresující,“ dodává na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -