- Reklama -

Florida dostala v Calgary naloženo, zářil čtyřgólový nováček Bennett

- Reklama -

Tohle byl jednoznačně nejlepší zápas jeho doposud krátké profesionální kariéry. K prvnímu hattricku v kariéře, který stihl už během první třetiny, přidal v dalším průběhu utkání ještě čtvrtou branku a prakticky sám tak zařídil drtivou výhru Calgary nad Floridou v poměru 6:0. Na tenhle fantastický večer ve Scotiabank Saddledome útočník Sam Bennett jen tak nezapomene.
Posledním hráčem Flames, který dokázal dát čtyři góly za zápas, byl před téměř třinácti lety Jarome Iginla. „Pro mou sebedůvěru je to velká věc. Věřil jsem si, že mohu v téhle lize hrát a myslím, že jsem teď udělal další krok správným směrem. Dodá mi to potřebné sebevědomí,“ říkal šťastný hrdina po utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O zbylé dvě branky se postarali Johnny Gaudreau a Mason Raymond. Jonas Hiller, jenž se mezi tři tyče postavil poprvé od 12. prosince, pochytal všech patnáct pokusů Panterů a připsal si první letošní shutout. Čisté konto vychytal Švýcar potřiadvacáté v kariéře.
Hlavním hrdinou zápasu byl ovšem devatenáctiletý Bennett, jenž se stal nejmladším hráčem v historii Flames, který dosáhl hattricku. Povedlo se mu to jako šestému nováčkovi v organizaci Plamenů (Joe Nieuwendyk, Brett Hull, Matthew Lombardi, Josh Jooris a Johnny Gaudreau). Až do včerejška byl jako nejmladší čtyřgólový střelec Calgary v kronikách uveden Jim Peplinski, který to v roce 1981 dokázal ve věku jednadvaceti let.
„To jsem nevěděl, dokud s tím někdo nepřišel. Je to cool. Je to pro mne velký úspěch a jsem na to hrdý,“ vykládal dojatý mladík, jenž se prosadil ve druhém utkání v řadě. Před tím ovšem čekal na přesnou trefu dlouhých osmnáct utkání, střelecký půst ukončil až v pondělí v zápase proti San Jose.
„Jsem za něj moc šťastný. V devatenácti letech to není snadné, on je ale moc šikovný. Všichni vás sledují, a když se nedaří, je velmi těžké se z toho dostat. On to dnes dokázal a potvrdil, že může být v téhle lize velmi dobrým hráčem,“ chválí svého mladšího spoluhráče Jonas Hiller.
Na opačné straně pochopitelně zavládlo velké zklamání. V pondělí přišli Panthers ve Vancouveru o svou vítěznou sérii, kterou natáhli na dvanáct utkání, když prohráli až v prodloužení. V Calgary ovšem dostali tvrdý direkt. Roberto Luongo inkasoval čtyřikrát z patnácti střel a přepustil místo v brankovišti Alu Montoyovi.
„Nakopali nám zadek a my jsme si to zasloužili. Možná bylo ke konci té série v naší hře trochu arogance,“ přiznává obránce Erik Gudbranson.


Bennett načal své střelecké představení už po 56 vteřinách, kdy skóroval střelou z voleje po přihrávce Jiřího Hudlera. Po dvanácti minutách zvyšoval stejný hráč už na 3:0, když se mezitím prosadil Johnny Gaudreau. Bylo to vůbec poprvé v kariéře, kdy Bennett dokázal dát v zápase víc než jednu branku.
„Je zvláštní, jak to někdy funguje. Dneska jsem měl štěstí. V předchozích zápasech jsem měl šance a spoustu dorážek, které jsem měl proměnit, a dneska mi tam spadne takový šťastný gól,“ komentoval svou druhou trefu Bennett. O pět minut později završil hattrick. Vstřelit tři branky během úvodní dvacetiminutovky se v NHL naposledy podařilo Martinu St. Louisovi v lednu 2014.
V poslední minutě dal Bennett výsledku definitivní podobu a zaokrouhlil počet svých branek v této sezóně na deset. „Byla to jedna z těch nocí, kdy vám vyjde všechno. Zdá se, že spoluhráči mi to přejí,“ rozplývala se po utkání čtyřka draftu 2014.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -