- Reklama -

Florida jmenovala novým kapitánem Willieho Mitchella

- Reklama -

Když byl Ed jovanovski jmenován sedmým kapitánem Floridy v její historii, odbyl to trenér Kevin Dineen po tréninku. V pondělí to byla velká ceremonie. Willie Mitchell se dočkal jmenování osmým kapitánem Panthers před vojenskou akademií ve West Pointu, kde tráví celý tým několik posledních dnů přípravy na nadcházející sezónu.
Mitchell je jednou z osmi nových tváří, které bude mít trenér Gerard Gallant k dispozici. On sám je novým mužem na lavičce Panthers, stejně jako jeho dva asistenti.
Nový kapitán přišel na Floridu z Los Angeles, kde odehrál poslední tři sezóny. Předtím působil sedmatřicetiletý harcovník v New Jersey, Minnesotě, Dallasu a Vancouveru. Asistenty mu budou dělat Brian Campbell a Scottie Upshall.
„Je to lichotivé, ale současně je to taky velká odpovědnost,“ řekl ke své funkci Mitchell. „S nikým jsem se o té možnosti moc nebavil, takže mě to nachytalo trochu nepřipraveného. Zaslechl jsem nějaké šumy, ale stejně jsem byl překvapený.“
„Snažím se to brát s nadhledem,“ pokračoval nový vůdce panteří smečky. „Když si to céčko ale přišijete, je to pocta. Spousta lidí v téhle lize své týmy skvěle reprezentovala.“
Mitchella nominovaly do funkce kapitána především jeho zkušenosti a prsteny pro vítěze Stanley Cupu. V NHL odehrál 795 zápasů, v play off dalších 89. Je vítězem dvou pohárů z posledních tří let s Los Angeles. Úlohu kapitána už si vyzkoušel v Minnesotě, kde céčko rotovalo mezi více hráči. Také na Floridu byl angažován jako lídr.
„Bylo to pro nás důležité získat někoho jako Willie. Je to nejen skvělý hokejista, ale také vůdce v šatně,“ připomněl brankář Roberto Luongo, který hrál s Mitchellem ve Vancouveru. „Willie už tam byl. Ví, co to obnáší, jak vypadá šatna vítězů. Jsou tam určité věci, které lidí na ledě nepoznají. Mladým klukům pomůže, když pochopí, co je opravdu důležité.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -