- Reklama -

Florida má nového kouče. Je jím Jágrův bývalý spoluhráč z Pittsburghu Bob Boughner

- Reklama -

Panteři mají dlouho hledaného nového trenéra. Na místě generálního manažera a dočasného kouče skončil po sezóně Tom Rowe. Post stavitele klubu převzal Dale Tallon, který si ihned zadal za úkol najít nového šéfa střídačky. Po několika týdnech pohovorů oznámila Florida, že Pantery povede do nové sezóny Bob Boughner.
Šestačtyřicetiletý muž pracoval poslední dva ročníky jako asistent trenéra Petea DeBoera v San Jose. Loni pomohl dovést Žraloky až do finále, kde nestačili na Pittsburgh. Práci hlavního trenéra si vyzkoušel v juniorské Ontario Hockey League, kde vedl osm let Windsor a v letech 2009 a 2010 s ním vyhrál Memorial Cup. V sezóně 2010-11 pracoval také jako asistent Scotta Arniela v Columbusu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro Boughnera to je první práce hlavního kouče v NHL. Stává se patnáctým trenérem v historii Floridy. Jako aktivní hokejista hrál NHL na postu obránce, v deseti sezónách za Buffalo, Nashville, Pittsburgh, Calgary, Carolinu a Colorado odehrál 630 zápasů, ve kterých nasbíral 72 bodů (15+57).
„Na závěr kariéry jsem toužil po trénování,“ vyznal se bývalý spoluhráč Jaromíra Jágra z Pittsburghu. „Tvrdě jsem pracoval a strávil jsem hodně času výchovou mladých hráčů. Vložil jsem do toho hodně času a jsem připravený. Mám velké povědomí o téhle lize. Chci učinit tuhle organizaci hrdou a hrdost chci probudit také ve fanoušcích.“
„Přemýšlel jsem o tom dlouhou dobu. Snažil jsem se zůstat trpělivý, obětovat čas a tvrdě makat. To všechno jsem udělal. Cítím, že tohle jsou ti správní lidí, ta správní parta, se kterou chci spolupracovat. Když přijde takové práce, musíte ji přijmout,“ raduje se Boughner.
Také generální manažer Dale Tallon věří, že našel toho pravého muže. „Bob na nás udělal dojem jako nikdo další,“ přiznal Tallon. „Jsem v tomhle byznysu hodně dlouho. Bob vypadá nejvíc připravený. Jeho vášeň a příprava nás ohromily.“
Boughner byl Jágrovým spoluhráčem v Pittsburghu v letech 1999-2001. Jeho syn je blízkým přítelem Aarona Ekblada. Dereka MacKenzieho trénoval v Columbusu, brankáře Jamese Reimera v San Jose, Marka Pysyka a Alexe Petrovice vedl na osmnáctkách na memoriálu Ivana Hlinky. Část kádru Panters tedy dobře osobně zná.
„Věřím Daleovi, věřím téhle skupině. Myslím, že máme hodně skvělých kousků, ze kterých se dá poskládat vítězný tým. Miluju tuhle sestavu.“
Boughner byl v hledáčku více klubů. Údajně jednal také s Buffalem, které rovněž hledá nového trenéra. Loni po rezignaci Patricka Roye v Coloradu byl finalistou mezi kandidáty taktéž na tento post. Nakonec se tedy dočkal na Floridě.
„Chci Bobovi pogratulovat k dalšímu kroku v jeho úspěšné trenérské kariéře,“ vzkázal svému bývalému podřízenému Pete DeBoer. „Také mu chci poděkovat za jeho pomoc našemu týmu a jednotlivým hokejistům. Přestože ho neradi ztrácíme, je poctou naší organizaci, když členové našeho pracovního týmu zaujmou pozornost někoho dalšího.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -