- Reklama -

Florida prohrávala s Montrealem 0:3, ale elitní řada s Jágrem dokonala obrat!

- Reklama -

Hokejisté Floridy prohrávali s Montrealem už o tři góly, přesto dokázali famózní obrat a vyhráli zápas 4:3. Postarala se o to především elitní řada Panterů Aleksander BarkovJonathan HuberdeauJaromír Jágr. Dohromady tihle tři nasbírali sedm kanadských bodů, přičemž prvně jmenovaný Barkov vstřelil dvě branky. Florida tak nasbírala už 44 vítězství v sezóně, nejvíc ve své klubové historii.
V první polovině zápasu to ale v obraně Floridy pořádně hořelo. V jedenácté minutě otevřel skóre Brendan Gallagher, který se do sestavy Canadiens vrátil po 12ti zápasové pauze od zranění. Na konci první třetiny mohli Panteři prohrávat o dvě branky, ale domácí kouč vyzval rozhodčí k přezkoumání videa po trefě Markova. A uspěl – sudí uznali, že gólu předcházel ofsajd a neuznali ho. Jenže další dvě pohromy pro Pantery nastaly v polovině zápasu, kdy se během 69 vteřin trefili do domácí branky Desharnais a Mitchell.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za stavu 0:3 nastartoval obrat Jaromír Jágr, od nějž se do branky Montrealu odrazil puk po střele Barkova jen dvě minuty po třetí brance Canadiens. Byl to Jágrův 26. gól v sezóně a celkem 748. za kariéru v NHL. Na konci druhé třetiny pak snížil na rozdíl jedné branky Barkov, kterého při dorážce před brankou Montrealu neuhlídal obránce Markov.
„Tohle byl pro nás velký gól, protože před poslední třetinou jsme už museli dohnat jen ztrátu jedné branky namísto dvou a to nás nakoplo,“ řekl po zápase Jonathan Huberdeau.
Ten se sám postaral o vyrovnání v 53. minutě zápasu, když dostal v přesilovce parádní přihrávku od Bjugstada před branku. „Nevzdali jsme to ani za stavu 0:3, pořád jsme bojovali,“ řekl Huberdeau, který se trefil v každém z posledních pěti zápasů.
Krátce poté Luongo zneškodnil velkou šanci Gallaghera a 29 vteřin před třetí sirénou rozhodl o vítězství Floridy Barkov šikovnou tečí Ekbladovy střely. Barkov v zápase nasbíral dvě branky a dvě přihrávky. „On je neuvěřitelný hráč. A dnes to ukázal. Mám obrovské štěstí, že s takovým borcem můžu hrát,“ chválil jej Huberdeau.
„Už jsme předtím hráli proti mnoha dobrým hráčům, ale tahle řada Floridy je sakra dobrá. Pokaždé proti nám dokáží najít cestu, jak se prosadit. Dva skvělí mladí kluci doplněni Jágrem – jsem si jistý, že se toho od něj hodně naučili. Určitě je to jeden z nejlepších útoků v lize a každý musí být nadšený, když má takovou řadu, která přináší takové úspěchy,“ vysekl po zápase poklonu útočník Montrealu Brendan Gallagher.
„Jejich první útok je velmi, velmi dobrý. Udeřili na nás tak, že už jsme nedokázali odpovědět,“ dodal obránce Canadiens Greg Pateryn.
„Myslím si, že nám to Canadiens trochu usnadnili. Oni předváděli pořád stejnou hru a my vycítili, že máme šanci s výsledkem něco udělat. Nechci říkat, že to byla jen otázka času, ale měli jsme už předtím několik dobrých šancí, i když jsme první polovinu zápasu nehráli vůbec dobře,“ uznal po zápase Jaromír Jágr. I jeho zásluhou Florida stále vede Atlantickou divizi a bojuje o dobrou pozici pro play off.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Šmerda
Narozen v krásném roce 1971, kdy ještě v lese zpívali ptáci a na stromech rostlo ovoce bez chemického postřiku :-), NHL mě fascinuje pro svoji rychlost a neuvěřitelně zvlaštní energíí, která mně okamžitě vtáhne do dění na ledě... Zvlášť atraktivní bylo pro mě sledování celé kariery mého nejoblíbenějšího hráče a tím není nikdo jiný než Tomáš Kaberle... Díky za vše Tome!

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -