- Reklama -

Florida se zbavila Boughnera a kouká po trenérském velikánovi

- Reklama -

Fanshop týmu
Florida oznámila den po skončení základní části, že propustila hlavního kouče Boba Boughnera. Spolu s osmačtyřicetiletým Kanaďanem opouští klub také jeho asistent Paul McFarland.
Boughner nedokázal za dva roky působení na lavičce Panthers ani jednou postoupit do play-off a zaznamenal bilanci 79-62-22. Celek z jihu USA zažívá již třetí ročník po sobě bez účasti ve vyřazovacíh bojích.

V aktuální sezóně skončila Florida na celkovém 28. místě s 273 inkasovanými brankami.
V oficiálním prohlášení si generální manažer Dale Tallon vytyčil smělý cíl. Cats podle něj nyní hledají „přizpůsobivého, zkušeného kouče určeného pro zisk Stanley Cupu“.
Insider kanadské stanice Sportsnet Elliotte Friedman k tomu na svém twitterovém účtu uvedl, že Florida už aktivně jedná s bývalým koučem Blackhawks Joelem Quennevillem. Protřelý lodivod, který získal s Chicagem tři Poháry má být dokonce blízko k podepsání kontraktu.
Quenneville, který je aktuálně jednoznačně nejzkušenějším volným koučem na trhu, má navíc s Tallonem společnou minulost. Oba dva spolu vyhráli s Černými jestřáby v roce 2010 Stanley Cup.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -