- Reklama -

Florida si na tripu připsala čtvrtou výhru v řadě, Jágr bodoval popáté za sebou

- Reklama -

Veleúspěšný venkovní trip prožívají hokejisté Floridy Panthers, kteří zdolali Los Angeles 3:2 a zvítězili i ve čtvrtém venkovním utkání po sobě. Jágr asistoval u vítězné trefy Barkova, která padla pouhých patnáct vteřin po začátku poslední třetiny. V posledních osmi zápasech neuspěli Panteři pouze v jediném. Díky tomu se tým ze Sunrise vrátil zpátky na postupovou příčku zajišťující účast v play-off.
Hlavní zásluhu na tom mají navrátivší se mladíci Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov, kteří na tripu shodně zaznamenali po šesti bodech. Třiatřiceti zákroky pomohl k výhře nestárnoucí gólman Roberto Loungo. Florida veze z LA dva body poprvé od 27. listopadu 2002.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím si, že gól na počátku třetí třetiny byl důležitý. Barkov dal hezkou branku. Je to velké vítězství, hrajeme teď skvěle. Víme, že LA hraje hodně fyzicky, ale máme velmi dobrou skladbu mužstva a hrajeme dobře i před brankou soupeře. Nejsme nejvyšší, ale máme odhodlání, což jsme dnes přesně ukázali,“ chválí své mužstvo Huberdeau.
Florida otevřela skóre v 16. minutě zásluhou Huberdeaua. „Vstřelit první gól bylo podstatné. Když hrajete dva zápasy ve dvou dnech, je o hodně snazší, když se ujmete vedení,“ prohlásil Jussi Jokinen upozorňující na fakt, že Florida den před tím uspěla na ledě Anaheimu 4:1.
Panthers si na začátku druhé části vypracovali dvougólový náskok, o který ale brzy přišli. „Vedli jsme 2:0, ale Kings pak na nás hodně zatlačili a srovnali. Třetí třetina se nám povedla, neustále jsme je drželi pod tlakem a strávili jsme spoustu času v jejich třetině,“ tvrdí Luongo.
Jágr bodoval v pěti utkáních po sobě včetně toho se San Jose

Pro Floridu je klíčové, že zpátky v sestavě jsou všechny její hvězdy. Najednou jde všechno snadněji. Výrazně ožil i Jágr, jenž bodoval v pátém utkání po sobě a prožívá nejúspěšnější období v sezoně.
„Zatím je to pro nás velmi povedený trip. Všichni hráči jsou zase zpátky, uzdravení, takže hrajeme s mnohem větším sebevědomím. Podstatné je, že jsme zase zpátky v play-off,“ říká Jokinen.
To samé si myslí i Lungo. „Všichni jsou zdraví a je to pro nás velké oživení, když víme, že máme kompletní sestavu. Vyhráváme a dokazujeme, že jsme velmi dobrým týmem. Chceme v tom pokračovat,“ varuje všechny soupeře sedmatřicetiletý brankář. Venkovní trip zakončí Panthers na ledě St. Louis.
Vítězná Barkovova trefa po Jágrově asistenci

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -