- Reklama -

Florida zažila návštěvnický skok, nejvíce diváků ale stále chodí v Chicagu

- Reklama -

O severoamerickou NHL byl tuto sezónu rekordní zájem. Opomineme-li návštěvnost zápasů pod širým nebem, chodilo na utkání základní části v průměru 17 478 diváků – nejvíce v historii soutěže (bez započtení zkrácené sezóny 2012-13). 
Oproti minulému ročníku zaznamenala největší nárůst počtu diváků Florida (37 %), za niž válí i legendární útočník Jaromír Jágr. Celkově přitom patří Panthers v návštěvnosti NHL až 24. místo a velké potíže mají i s TV sledovaností (více čtěte ZDE).
Nejvýraznější propad pak potkal newyorské Islanders, které navštěvovalo v průměru o 11 % diváků méně než před rokem (o problémech v Barclays Center jsme vás informovali ZDE).


Z minulé sezóny: Nejnavštěvovanějším týmem NHL stále Blackhawks. Jágrova Florida opět na dně


Tabulce nejnavštěvovanějších týmů vévodí stejně jako loni Chicago Blackhawks, Montreal Canadiens a Detroit Red Wings. S nejmenším zájmem se naopak potýkali Carolina Hurricanes, Arizona Coyotes a již zmínění Islanders.
Sezóna 2015-16 nebyla výjimečná jen pro NHL – rekord pokořila i NBA, na jejíž stadiony si našlo cestu v průměru 17 864 diváků.

Na hokejovou ligu tak zbylo v žebříčku návštěvnosti profesionálních severoamerických soutěží až 5. místo. Větším počtem diváků na zápas se totiž může pochlubit nejen NBA, ale také NFL, MLB i MLS (Major League Soccer).
Vývoj grafu návštěvnosti NHL od sezóny 1997-98:
att
Změny návštěvnosti jednotlivých týmů NHL oproti minulé sezóně:
att2
Titulní foto: archiv ČNSO

 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -