- Reklama -

Flyers na vítězné vlně. I díky rekordnímu Hartovi

- Reklama -

Fanshop týmuPo úspěšné juniorské kariéře loni Carter Hart debutoval v NHL a stal se nejmladším gólmanem Flyers, který při svém debutu v nejslavnější hokejové lize světa zvítězil. Letci se ale nakonec do bojů o Stanley Cup nedostali.
Když s ním náš redaktor před startem letošní sezóny hovořil, přiznal, jak moc je na tento ročník natěšený. Nebál se tehdy nahlas vyslovit jednoznačný cíl, jak z týmového, tak i z osobního hlediska. Přál si jediné – postoupit s týmem do play-off.
Říkal, že se letos soustředí pouze na to, aby chytal co nejlépe a pomáhal tak svému týmu k výhrám. A to se mu právě teď daří náramně. Jednadvacetiletý gólman má výtečnou formu a Letci vyhrávají jeden zápas za druhým.
Rodák z Sherwood Parku v provincii Alberta se dokonce zapsal do historie NHL. Aktuálně drží sérii sedmi výher v řadě, což se mu podařilo už podruhé v kariéře. Dokonce osmkrát za sebou zvítězil na přelomu loňského ledna a února. Žádný jiný gólman v celé historii slavné ligy nezvládl dvě takto dlouhé vítězné šňůry před dvaadvacátými narozeninami.
Zároveň také vyrovnal klubový rekord Flyers, když mu na dvacet domácích výher v sezóně stačilo pouze 24 zápasů před vlastními fanoušky. Před ním to dokázali jen Bernie Parent a Wayne Stephenson v 70. letech.
Naposledy Hart v sobotu osmatřiceti zásahy pomohl k výhře nad Buffalem (3:1). Pro Letce to byl již devátý vítězný duel v řadě. „Dnes jsme si vyhrát nezasloužili. Hart ale předvedl několik parádních zákroků, když jsme to nejvíc potřebovali,“ vysekl svému brankáři poklonu český útočník Jakub Voráček.


Souhlasil s ním i Alain Vigneault. „Dnes byl náš brankář rozdílovým hráčem,“ řekl kouč Flyers. „Už si na to zvykáme. Od začátku roku je naší oporou. Můžeme se na něj spolehnout,“ dodal Voráček.
Hart přitom musel od poloviny ledna vynechat deset utkání vinou zranění. Od svého návratu ale vyhrál devět zápasů z deseti. Během tohoto období pouští průměrně 1,91 branky na zápas při úspěšnosti zásahů 93,4%. „Moc si to teď užíváme. Prostě jdeme na led a bavíme se hokejem,“ říká k současné formě a náladě uvnitř týmu Hart.
Svěřenci Alaina Vigneaulta, kteří zahajovali sezónu v Praze, se už vydrápali na čelo Metropolitní divize. Jak dlouho jim forma vydrží? A jak daleko je může mladý brankář dotáhnout v play-off?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -