- Reklama -

Flyers se těší na venkovní duel s Pens. Bude to velký zápas, tvrdí Couturier

- Reklama -

Philadelphia Flyers měli tu čest hostit na stadionu Citizens Park Bank Winter Classic 2012 proti New York Rangers. Ze současného kádru Letců si tento zápas pamatuje šest hráčů.
„Bylo to neuvěřitelné. Neuvědomíte si, jak velké to všechno je, dokud nevstoupíte na stadion,“ vybavuje si útočník Sean Couturier, v sezoně 2011-2012 nováček v sestavě Flyers.
Hokejisty Philly čeká další nezapomenutelný zážitek. Už v sobotu 25. února se v rámci Stadium Series představí na pittsburghském stadionu Heinz Field proti domácím Pens. Pensylvánské derby pod širým nebem bude oslavou 50. výročí od vstupu obou klubů na nejzářivější hokejovou scénu světa. Jak Letci, tak i Tučňáci byli součástí první rozšiřovací vlny, kdy se počet mužstev před ročníkem 1967-1968 zdvojnásobil ze šesti na dvanáct.
„Vidíte ten mediální humbuk, který panuje kolem jednoho utkání. Je to jen další z řady zápasů, ale celá scéna, velká rivalita s Rangers… Šlo o neuvěřitelnou zkušenost, kterou si budu navždy pamatovat,“ dodává Couturier.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Útočník Wayne Simmonds s úsměvem vzpomíná na moment, kdy si jeho přátelé a příbuzní mohli po skončení tréninku Flyers na stadionu zabruslit.
Jakub Voráček si zase moc dobře pamatuje na první kontakt s pukem. „Vezl jsem puk přes střední pásmo, jenže bylo větrno, a má hokejka se nakláněla dozadu. Pomyslel jsem si: ‚Páni, tohle je něco jiného,‘“ řekl český forvard.
Dalšími pamětníky souboje s Rangers z aktuální sestavy Letců jsou Claude Giroux, Matt Read a Brayden Schenn. Proti Penguins myslí Flyers v první řadě na dva body. Na osmou postupovou příčku ve Východní konferenci ztrácejí pět bodů. Každý neúspěch nyní bolí víc.
„Jakmile začnete hrát, jde o další mač, humbuk a mediální pozornost jdou stranou. Hlavní je, že oba týmy hrají o dva body. Z tohohle hlediska to pro nás bude velký zápas, na který se moc těšíme,“ uzavírá Couturier.
Porovnání historie Flyers a Pens

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -