- Reklama -

Flyers těsně před arbitráží prodloužili smlouvu s Braydenem Schennem

- Reklama -

Kanadský hokejista Brayden Schenn se na poslední chvíli vyhnul pondělní arbitráži a se svým dosavadním zaměstnavatelem v National Hockey League Philadelphií Flyers podepsal jako chráněný volný hráč nový čtyřletý kontrakt, který mu vynese celkem 20,5 miliónu dolarů.
„Už jsem seděl v místnosti a čekal na to, jak dopadne poslední jednání mých agentů s generálním manažerem Flyers Ronem Hextallem,“ řekl Schenn. „Záleželo jen na tom, jestli přijdou dovnitř nebo ne. Nakonec se dohodli, a tak jsem mohl odejít. Jsem nesmírně šťastný, že jsem podepsal smlouvu na čtyři roky.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kontrakt čtyřiadvacetiletého centra každoročně zatíží platový strop Letců částkou 5,125 mil. USD. Schenn si tak oproti předchozím výdělkům výrazně polepší. Po minulé sezóně mu skončila dvouletá smlouva s průměrným ročním platem 2,5 miliónu dolarů.
„Vedli jsme velice vstřícnou a konstruktivní debatu, kterou jsme ukončili ve tři čtvrtě na deset. Arbitráž měla začít v devět hodin. Soudce měl s námi trpělivost a dal nám čas, abychom se dohodli,“ popsal hektické chvíle před arbitráží Ron Hextall.
Braydena Schenna přivedli do NHL zástupci Los Angeles, kteří si ho vybrali jako 5. v pořadí v draftu v roce 2009. V červnu 2011 vyměnili Králové právě rodáka ze Saskatoonu a Waynea Simmondse do Philadelphie, opačným směrem tehdy putovali Mike Richards a Rob Bordson.
Během pěti odehraných sezón za Flyers nastoupil Schenn do 345 zápasů, ve kterých zaznamenal 191 bodů za 84 branek a 107 přihrávek. „Brayden je velmi dobrý a mladý hráč, který na sobě tvrdě pracuje a neustále se zlepšuje. Doufáme, že v tom bude pokračovat,“ sdělil Hextall.
Uplynulý ročník byl pro Schenna po individuální stránce nejvydařenější, když v základní části zaznamenal 59 bodů (26+33, 80 utkání), v šesti zápasech play off pak přidal dvě asistence. „Cítím, že se rok od roku zlepšuji a očekávám, že tomu tak bude i v příští sezóně,“ řekl Schenn.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -