- Reklama -

Foligno zaznamenal svůj premiérový hattrick, na Columbusu si vylámal zuby i Crosby

- Reklama -

Dva týmy bez naděje postoupit do play-off, přesto dva naprosto odlišné způsoby, jak zakončit sezónu. Zatímco Philadelphia prohrou 2:3 po samostatných nájezdech s Carolinou jen stvrdila svou bídnou formu, Columbus si v utkání proti Pittsburghu připsal, a teď čtěte pozorně, devátou výhru v řadě, tentokráte v poměru 5:3.


Vstupte do světa statistik NHL


Venkovní zápasy letos Flyers nevycházejí, což potvrdili i v sobotu v PNC Arena. Jen v deseti z nich dokázali získat dva body (10-20-11) a zažili tak v tomto ohledu nejhorší období od sezóny 1971/72, kdy zaznamenali bilanci 7-25-7. Na výhře Hurricanes měl největší zásluhu Jordan Staal, jenž se do statistik zapsal gólem a asistencí.
V době, kdy křesťanský svět slaví zmrtvýchvstání Krista, zažívá podobný zázrak i kanadsko-americká NHL. Vzestup Blue Jackets během samotného závěru sezóny je k neuvěření. Proti Pittsburghu ztráceli po gólech Crosbyho a Suttera už 0:2, v druhé polovině prostředního dějství a ve třetí třetině ale zaveleli k obratu. Branky Calverta, Hartnella a především tři přesné zásahy Nicka Foligna naprosto změnily obraz hry.
Nick Foligno a jeho první hattrick v NHL:

Columbus předstihl v tabulce Východní konference New Jersey i Philadelphii, na osmý Boston ale ztrácí již nedostižných 13 bodů.
Posledních devět výher Columbusu:
5:3 (vs. Pittsburgh),
4:3sn (vs. NY Islanders),
3:2p (vs. New Jersey),
4:2 (vs. St. Louis),
5:2 (vs. Chicago),
5:3 (vs. Anaheim),
3:2p (vs. Calgary),
6:2 (vs. Vancouver),
4:3sn (vs. Edmonton).

Titulní foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -