- Reklama -

Forsberg byl zvolen nejlepším nováčkem listopadu

- Reklama -

Loni to byl český brankář Marek Mazanec, letos převzal štafetu švédský útočník Filip Forsberg. Řeč není o nikom jiném, než o nejlepším nováčkovi NHL za měsíc listopad. Nositel slavného jména nepolevuje ze skvělých výkonů a s komfortním náskokem šesti bodů stále vládne produktivitě „zelenáčů“ nejvyšší zámořské soutěže.
V předposledním měsíci letošního roku si dvacetiletý forvard připsal 15 bodů ve 13 zápasech, k tomu přidal devět kladných cifer do statistiky plus/mínus. V tabulce pravdy mu tak patří první místo nejen mezi nováčky, ale i mezi všemi hráči NHL.
Jedenáctý muž draftu 2012 vlétl do listopadové zápasové nadílky po hlavě a v prvních šesti zápasech Nashvillu pokaždé skóroval. Podobný kousek se povedl nováčkovi soutěže naposledy v únoru 2011, kdy se blýskl rakouský útočník Michael Grabner, hájící barvy NY Islanders. Ale to není vše. Ze všech aktivních hráčů NHL se to povedlo už jenom dalším dvěma mužům, do jejichž společnosti by Forsberg jistě rád zapadl – jmenovitě jsou to Jevgenij Malkin a Alexander Ovečkin.
Celkem si švédský mladík připsal devět přesných tref, třikrát se jeho gól ukázal jako vítězný. Kromě toho prožil dva tříbodové večery, a to v zápasech proti Vancouveru (2. listopadu) a St. Louis (13. listopadu). Aktuálně je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Nashvillu, který se drží na čele západní konference.
Ani přesto Forsbergovi nechyběla konkurence. Tu největší představoval brankář Winnipegu Michael Hutchinson. Ten vychytal čtyři vítězství ze šesti startů, jednou udržel čisté konto a připsal si fenomenální úspěšnost zákroků 95,8 procenta. Z hráčů v poli se činili především obránce Floridy Aaron Ekblad (9 bodů ve 13 utkáních), útočník Calgary Johnny Gaudreau (11 ve 13), ottawský forvard Mike Hoffman (8 ve 14) a zadák Dallasu John Klingberg (8 v 10).
Ale na Forsberga to bylo málo. Rodák z Östervåly už zapustil hluboké kořeny v první formaci Predátorů, kde nastupuje po boku Mikea Ribeira a Jamese Neal. V ligové produktivitě mu patří 18. místo a za sebou nechává taková jméno jako Alex Ovečkin, Ryan Getzlaf, Henrik Sedin nebo Joe Thornton. Asi tak nelze než souhlasit s tím, že ocenění míří do správných rukou.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -