- Reklama -

Fotbal vládne všem. I nejlepší hráči NHL berou jen zlomek Ronaldova platu

- Reklama -

Fanda NHL
Přestup léta patří kopané. Zpráva o stěhování portugalského útočníka Christiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín rezonovala i ve Spojených státech, kde se jí zajímavě chopila redakce stanice ESPN.
Kultovní sportovní kanál porovnal roční příjmy nejvíce placených hráčů jednotlivých severoamerických soutěží s gáží, jíž se bude moci opájet fotbalový velikán v Itálii. A čísla jsou to nesmírně zajímavá.

Názorné srovnání TOP kontraktů v NBA, NFL, MLB a NHL s tím Ronaldovým:


Zatímco pověstný smečař NBA Russell Westbrook (41,4 mil. USD) se může Ronaldově mámivě vysokému platu (64,5 mil. USD) blížit, ostatní pokulhávají. Ztráta nadhazovače MLB Zacka Greinkeho (34,4 mil. USD) i quarterbacka NFL Matta Ryana je již výraznější (30 mil. USD).


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


S velkým odstupem se pak na posledním místě nacházejí neštědřeji hodnocení hráči NHL. Chicagské hvězdy Jonathan Toews a Patrick Kane (13,8 mil. USD) berou méně než čtvrtinu toho co Ronaldo.
Na „boháče“ z Major League Soccer, jež se poslední roky usilovně snaží dohnat v popularitě NHL, však mají ostrostřelci Blackhawks stále náskok. Nejlépe placeným fotbalistou MLS je v roce 2018 záložník Sebastian Giovinco, který pobírá „pouze“ 7,1 mil. amerických dolarů za sezónu.
Titulní foto: Adib Roy/flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -