- Reklama -

„Fotbalovou“ bitvu pod otevřeným nebem rozhodl Marián Gáborík

- Reklama -

Stadiónem i výsledkem odpovídal sobotní zápas mezi San Jose a Los Angeles spíš fotbalovému klání, než hokejovému zápasu NHL. Oba celky z Kalifornie se střetly v Santa Claře na Levi’s Stadium, kde se hraje americký, ale příležitostně také evropský fotbal. Brankově skromný zápas pak rozhodl ve třetí třetině za stavu 1:1 slovenský snajpr Marián Gáborík.

Kings tak potvrzují, že se jim daří pod hvězdami i pod střechou, v pravý čas se totiž sebrali a před play off vyladili formu. Králové vyhráli posledních sedm zápasů, ve všech byl v brance Jonathan Quick, a už se protáhli do postupové osmičky. Ještě před dvěma týdny byli pět bodů mimo postup a potřebovali překonat čtyři týmy před sebou. Teď jsou spolu s Calgary a San Jose s 68 body na sedmém až devátém místě a účast v play off najednou není snem, ale skutečností.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Právě teď jsme tam, kde chceme být, nacházíme se na postupovém místě. Ve skutečnosti bychom se ale rádi dostali ještě výš,“ řekl obránce Kings Drew Doughty. „Pořád můžeme reálně dosáhnout na druhé místo v naší divizi. Právě o to se snažíme. Je pěkné být na postupovém místě, ale je před námi stále dvacet zápasů. To je spousta práce.“
V první třetině padly dvě branky, na každé straně po jedné. Na další si více než 70 tisíc fanoušků počkalo až na začátek 45. minuty. Marián Gáborík odebral soupeři kotouč, nabruslil si do útočného pásma a přesnou tvrdou ranou ze střední vzdálenosti překonal Anttiho Niemiho.
„Je to určitě výjimečné. Rozhodně příjemné vstřelit gól, který nám přinesl dva body,“ radoval se slovenský kanonýr.

- Reklama -

Brankářským hrdinou byl tedy znovu Jonathan Quick na straně Los Angeles. Americký gólman vychytal všech sedm posledních výher svého mužstva, proti San Jose si připsal 31 zákroků a byl vyhlášený první hvězdou večera. V posledních dvou duelech pochytal celkem 73 puků.
Samotný zápas splnil všechna očekávání. Návštěva 70 205 je vynikající i na poměry otevřených utkání. Když přičtete 54 099 fanoušků z otevřeného zápasu mezi Los Angeles a Anaheimem, který se konal před třinácti měsíci na Dodger Stadium, je to 124 304 lidí na otevřeném hokeji v Kalifornii. To je pro teplý kout Spojených států bez výraznější hokejové tradice velmi pěkná vizitka.

Potvrdila to také slova ligového komisionáře Garyho Bettmana. „Jestli přemýšlím v blízké budoucnosti o dalším otevřeném zápase v Kalifornii? Odpověď zní: Rozhodně!“ prohlásil hlasitě ligový šéf.
„Bylo to skvělé. Nemohli jsme zvolit lepší čas, ať už to bylo loni na Dodger Stadium nebo letos v Levi’s. Vidět tolik fanoušků znamená uvědomit si, čeho tyhle tři organizace v Kalifornii v relativně krátkém čase dosáhly, zvlášť když je porovnáte s historií šestky klubů Original Six,“ poklonil se rostoucí hokejové základně v Kalifornii Bettman.

San Jose – Los Angeles 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18:56 Brent Burns (Tommy Wingels) – 2:46 Kyle Clifford (Jake Muzzin), 44:04 Marián Gáborík (Jeff Carter).
Střely na branku: San Jose 10-15-7=32, Los Angeles 12-6-11=29.
Přesilovky: San Jose 0/3, Los Angeles 0/2.
Brankáři: San Jose – Antti Niemi 29/27,  Los Angeles – Jonathan Quick 32/31.
Hvězdy utkání: Jonathan Quick (LAK), Brent Burns (SJS), Marián Gáborík (LAK).
Česká účast: Tomáš Hertl (SJS).
Slovenská účast: Marián Gáborík (LAK).
Stadion a počet diváků: Levi’s Stadium, Santa Clara (California, USA), 70.205 diváků
Foto/Photo by: Bridget Samuels
Sestřih z utkání

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -