- Reklama -

Francois Beauchemin se vrací na místo činu

- Reklama -

Francois Beauchemin se vrací do Anaheimu, kde v minulosti dvakrát působil (2005-09, 2011-15). Jako nechráněný volný hráč se v úterý dohodl s vedením Ducks na ročním kontraktu v hodnotě jednoho milionu dolarů. Sedmatřicetiletý obránce si může na bonusech vydělat až 500 tisíc dolarů.
Poslední dvě sezóny strávil Beauchemin v Coloradu. V polovině června se Avalanche rozhodli, že mu vyplatí dvě třetiny z ještě rok platného kontraktu na 4,5 miliónu dolarů a uvolnili ho tak ze svých služeb.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zkušený zadák byl dlouho bez práce a mě v úmyslu reprezentovat Kanadu na třech turnajích (turnaj Karjala, Channel One Cup a Spengler Cup) před olympijskými hrami v jihokorejském Pchjongčchangu. Místo toho se teď Beauchemin může vrátit do organizace, se kterou v roce 2007 vyhrál Stanley Cup.
„Z pozvánky do reprezentačního týmu jsem byl nadšený,“ uvedl Beauchemin během konferenčního hovoru. „Jakmile mi ale v sobotu zavolal generální manažer Ducks Bob Murray, docela rychle jsem si to rozmyslel. Lepší konec kariéry jsem si ani nemohl přát. Vracím se tam, kde to všechno začalo a kde jsem vyhrál Stanley Cup.“
Beauchemina sice v roce 1998 draftoval Montreal, ale většina jeho profesionální kariéry je spjata právě s Ducks. V jejich sestavě se poprvé objevil v listopadu 2005, kdy ho Anaheim získal z Columbusu spolu s Tylerem Wrightem za Sergeje Fjodorova a pátou volbu v draftu.
Embed from Getty Images
V kalifornském klubu prodloužil smlouvu, takže byl svědkem mistrovského triumfu na jaře 2007, odešel až o dva roky později za generálním manažerem Brianem Burkem do Toronta. Když ho před šesti lety Ducks chtěli zpět, museli za něho obětovat Joffreye Lupula a obránce Jakea Gardinera.
Na začátku července 2015 se jako nechráněný volný hráč upsal Lavinám z Denveru. „Když jsem se před třemi lety stal volným agentem, věděl jsem, že mám před sebou ještě tři dobré sezóny,“ řekl Francois Beauchemin.
„Příští rok v červnu mi bude osmatřicet. Jsem pořád zdravý a v pořádku. Nechci hrát, až nebudu moct. Cítím se dobře a těším se na novou sezónu. Po ní zřejmě přijde čas vrátit se domů,“ doplnil rodák ze Sorelu, kanadská provincie Quebec.
Za Montreal, Columbus, Anaheim, Toronto a Colorado sehrál 836 utkání a připsal si 271 bodů za 73 branek a 198 asistencí. V play off má na kontě 97 zápasů a 39 bodů za deset tref a 29 přihrávek. „Kačeři hledali zkušeného obránce, který by pomohl mladým klukům. Dobře mě znají a ví, jak hraji. Já zase znám jejich herní systém. Měl bych se snadno přizpůsobit,“ řekl Beauchemin.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -