- Reklama -

Francouz si vysloužil novou smlouvu

- Reklama -

Colorado v pátek oznámilo, že prodloužilo spolupráci s českým gólmanem Pavlem Francouzem o další dva roky.
Podle informací Ryana Clarka z portálu The Athletic má dohoda průměrnou roční hodnotu dva milióny dolarů.
Fanda NHL


29letý rodák z Plzně odchytal v tomto ročníku 24 zápasů, v nichž zaznamenal úspěšnost zákroků 92,3 procenta a průměr 2,44 inkasovaného gólu na utkání.
Francouz, který podepsal s Avs před aktuální sezónou smlouvu na 950 tisíc, se mohl stát v létě nechráněným volným hráčem.
„Jsme nadšení, že máme Pavla pod kontraktem pro další dvě sezóny,“ okomentoval krok generální manažer Colorada Joe Sakic. „Po celou dobu je důležitou součástí našeho týmu a dokáže nás podržet, obzvláště pak, když to nejvíce potřebujeme. Jedná se o tvrdě pracujícího profesionála a vynikajícího parťáka. Svou příležitost v NHL dokázal zužitkovat.“


Francouz se připojil k Lavinám v roce 2018 po angažmá v KHL. Ve slavné lize se ale objevil pouze dvakrát a ročník 2018/19 strávil především na farmě u Eagles.
Avalanche mají nyní pro příští rok pod smlouvou dva gólmany s celkovým cap hitem 5,3 miliónů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -