- Reklama -

Franzén se těší na návrat a chce zase zažít dobrou sezónu

- Reklama -

Útočník Detroitu Johan Franzén je připraven naskočit do tréninkového kempu a očekává, že bude moci nastoupit v prvním utkání Red Wings v nové sezóně National Hockey League 9. října proti Torontu Maple Leafs.
„Tvrdě trénoval a makal na sobě, je připravený,“ prozradil generální manažer Red Wings Ken Holland.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Franzén v posledním ročníku vynechal 33 zápasů kvůli otřesu mozku a dalším zraněním. Teď už se však ukázal na ledě Joe Louis Areny s ostatními spoluhráči.
„Doufáme, že znovu zapadne do sestavy a pomůže ofenzívě. Má před sebou důležitý kemp. Chvíli to potrvá, ale časem zase získá svoji jistotu a herní úroveň zpět,“ je přesvědčený Holland.
Pětatřicetiletý Franzén během svojí rehabilitace mluvil o svých zraněních se sportovci, kteří se ocitli v podobné situaci.
„Bylo dobré popovídat si s kluky, kteří se cítili podobně. Hodně mi to pomohlo. Teď už se cítím lépe a vyhlížím před sebou dobrou sezónu,“ vykládal hráč, jenž naposledy odehrál celou sezónu v ročníku 2011-12.
Tehdy nastřílel 29 branek a nasbíral 56 bodů, v minulém ročníku vstřelil v 33 zápasech sedm gólů. Celkem za kariéru nasbíral 187 branek a 369 kanadských bodů v 600 zápasech NHL.
„Chci zase hrát dobrý hokej. V posledních letech jsem neměl úplně dobré sezóny. Cítím, že chci skončit podle mých vlastních představ,“ uzavřel rodák Vetlanda.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -