- Reklama -

Frolík lepší Eliáše, Palát bodoval potřetí v řadě

- Reklama -

Branek měli stejně, v počtu asistencí Michael Frolík nad Patrikem Eliášem zvítězil. Vyhrál i Winnipeg, který na svém ledě dovolil z hráčů New Jersey skórovat jen českému útočníkovi. Eliáš ve 42. minutě po přesilovkové spolupráci s Martinem Havlátem se štěstím protlačil puk za Hutchinsonova záda, ale Frolík čtyři minuty před sirénou z dorážky vrátil Tryskáčům dvoubrankový náskok a stanovil konečný výsledek na 3:1.
Kladenský odchovanec se v prostředním dějství podílel ještě na Scheifeleho gólu. Brankář Ďáblů Corey Schneider 19. startem v řadě vyrovnal klubový rekord Martina Brodeura zpřed třinácti let. Jets sice v průměru skórují dvakrát za zápas, ale kvalitní defenzíva je drží na třetí příčce Centrální divize.
Tampa Bay bojuje v Atlantické divizi o čelo, ale včera padla na Long Islandu 2:5. Jednu ze dvou branek hostů vstřelil Ondřej Palát, do statistik se zapsal ve třetím utkání za sebou. Gólmana Blesků Jevgenije Nabokova, který tři roky u Ostrovanů působil, překonalo pět různých bývalých spoluhráčů.
Newyorskému celku vyšla druhá třetina, především díky ní dosáhl na šesté vítězství z posledních sedmi utkání. Jedinou porážku jim v poslední době uštědřili právě Lightning, shodou okolností se zrcadlově opačným skóre vůči včerejšku.
Metropolitní divize měla v úterý nad druhou z východních skupin navrch, jednoznačným vítězstvím skončil také souboj lídrů obou divizí. Pittsburghský Marc-Andre Fleury vynuloval Montreal 27 zákroky a počtvrté v sezóně udržel čisté konto. Penguins udeřili čtyřikrát, kapitán Sidney Crosby je díky přesilovkové brance znovu vedoucím mužem sezónních statistik.
Ty si ale včera vylepšoval především Beau Bennett. V osmé minutě otevřel skóre střelou „pod víko“, o dvě  minuty později rozjel další úspěšnou akci domácích. Když si po návratu z kabin připsal další asistenci, stanovil tím nový osobní rekord.
Jiří Hudler ve 44. minutě pozvedl zplihlý prapor Flames v utkání s Anaheimem, v němž prohrávali 0:2. Šestá letošní branka českého útočníka probudila domácí tým a především Denise Widemana, který následně poslal Andersenovi dva pozdravy. K proměně obratu v úplné vítězství chybělo Calgary necelých pět minut, Kačerům se však díky Kyleu Palmierimu podařilo při přesilovce vynutit si prodloužení.
V nastaveném čase se nerozhodlo, ke slovu přišly samostatné nájezdy. Tam už se Hudlerovi tak nedařilo, ale kolegové svoji úlohu zvládli, takže domácí měli důvod ke spokojenosti. Plameny se včerejšímu soupeři, jenž vede Pacifickou divizi, přiblížily na dva body.
Čtyři kotouče poslali hráči Caroliny během druhé třetiny za záda Kariho Lehtonena. Po čtvrtém, kterého se v čase 35:54 naposledy dotkla hole Jiřího Tlustého, už finský gólman sbalil své nádobíčko. Stars přitom zápas nezačali nejhůř, úvodní dějství bylo v jejich režii, do sítě mířili dvakrát pouze oni.
V závěrečné třetině se na každé straně rozsvítilo červené světlo dvakrát, za hosty se o to postaral kapitán Eric Staal. Hurricanes po třech porážkách v řadě zahájili pětizápasový venkovní trip vítězstvím 6:4. Nálada Hvězd je úplně opačná, posledních sedm domácích vystoupení nezvládly.
Ještě o jednu branku více padlo v úterý v Torontu, jen jejich rozložení nebylo tak rovnoměrné. Maple Leafs byli protivníkům z Nashvillu pouze sparingpartnery při jejich excelentní jízdě korunované devíti góly, což je vyrovnaný klubový rekord Predators. Tři branky v úvodním dějství, klidnější druhá třetina, čtyři údery během necelých šesti minut po přestávce… Statistiky narostly především Tayloru Beckovi (2+1) a Shea Weberovi (0+3).
Až po osmém inkasovaném gólu se dostalo také na Leafs, za které alespoň kosmeticky zmírnili pohromu Santorelli s Kadrim. Poslední slovo ale měli znovu hosté, tedy vedoucí tým Centrální divize.
Boston, už s Davidem Krejčím v sestavě, nastoupil včera proti St. Louis. Český útočník se v zápise z utkání v aktivní roli neobjevil, ale Bruins jeho příspěvky nepotřebovali. Stačily jim branky Patrice Bergerona a Toreyho Kruga a bezchybný výkon Tuukky Raska.
Finský gólman ze začátku sezóny příliš nezářil, ale postupem času našel svoji obvyklou formu, první shutout v novém ročníku je dosavadním vyvrcholením jeho výkonů. Potřeboval k němu předvést 33 zákroků.
Čisté konto udržel také detroitský Jimmy Howard, jemuž napočítali 28 zásahů v duelu s Columbusem. Důstojným způsobem tím zviditelnil svůj jubilejní 300. start v NHL. Oslavné výkřiky zněly také ve slovenštině. Oba Tomášové – Jurčo i Tatar – zaznamenali po brance a asistenci.
Rudá křídla využila dvě přesilovky, vítězství 5:0 opřela o tři trefy v závěrečné dvacetiminutovce. Čtyřicet kotoučů vyslaných na soupeřovu klec je jejich letošním maximem. Wings jsou čtvrtí v Atlantické divizi, Blue Jackets zůstávají druhým nejhorším týmem celé soutěže.
Zezadu na ně dotírá Buffalo, které porazilo San Jose 4:1. Ač se to vzhledem k formě obou celků v posledních letech může zdát nemožné, jednalo se o osmou výhru Šavlí nad Žraloky v řadě. Prvního gólu v novém dresu se dočkal Brian Gionta, brzy k němu přidal i další branku a asistenci.
Kvůli sněhové vichřici zavítalo do ochozů First Niagara Center jen 6200 diváků. V domácí kleci zahájil zápas Michal Neuvirth, ale po první třetině musel odstoupit kvůli zranění.
Floridský obránce Willie Mitchell převzal před zápasem s Los Angeles prsten za loňský zisk Stanley Cupu s Kings, poté sledoval, jak končí dlouhé střelecké trápení jeho někdejších spoluhráčů z obrany. Matt Greene se trefil poprvé od října 2013, Robyn Regehr zaznamenal gól po devíti měsících.
Defenzíva Panterů odolávala pouze v úvodní třetině, ve druhé hosté čtyřikrát inkasovali. Mimo jiné se při přesilovkách prosadili Jeff Carter a Marián Gáborík.  Po další přestávce už se Králové před protivníkovu bránu prakticky nedostali a dovolili zkorigovat stav na 5:2.
V Arizoně padl na každé straně v základní hrací době jeden gól, souboj vyrovnaných gólmanů nakonec rozhodl ve čtvrté minutě nastavení washingtonský Eric Fehr. Capitals v prostředním dějství přestáli čtyři vyloučení.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -