- Reklama -

Frolík s Hudlerem se přičinili o výhru Flames nad Washingtonem

- Reklama -

Ani jeden z domácích týmů se v pátečním programu NHL nedočkal vítězství. Pouze Washington vybojoval v duelu s Calgary alespoň bod za prohru 2:3 v prodloužení. Na těsné výhře Flames se podíleli čeští hokejisté Michael Frolík a Jiří Hudler. Prvně jmenovaný po 27 minutách otevřel skóre zápasu a oslavil tak svou čtvrtou trefu v ročníku. Hudler si přispal asistenci u branky Seana Monahana, který v úvodu třetí části navýšil vedení kanadského klubu na 2:0.
Domácí vyšli skoro 46 minut střelecky naprázdno. Jenže pak se do zápasu dokázali vrátit, o vymazání dvoubrankového manka se postarali Michael Latta a Jay Beagle. Zápas tak dospěl do prodloužení, které rozhodl druhým gólem v utkání centr Plamenů Sean Monahan. Třetí hvězdou večera byl vyhlášen Karri Rämö. Finský gólman, jehož Calgary umístilo před dvěma týdny na listinu volných hráčů, podržel svůj tým 34 úspěšnými zákroky.
NHL měla včera na programu celkem čtyři utkání, do kterých zasáhli čtyři čeští hokejisté. O Frolíkovi s Hudlerem již řeč byla, další dva krajané Jakub Kindl a Tomáš Hertl se potkali jako soupeři v klání mezi Detroitem a San Jose. Kindl se v něm zviditelnil jednou asistencí, ale porážce Red Wings 2:3 tím nezabránil.
Detroitu nepomohl ani návrat uzdraveného Pavla Dacujaka do sestavy. Nejaktivnějším hráčem domácích byl slovenský forvard Tomáš Tatar (1+1). Sharks udělili svému soupeři lekci z produktivity, na střely totiž prohráli 14:28. Gólmana Jimmyho Howarda překonali Melker Karlsson, Matt Nieto a Joe Pavelski.
Třízápasový trip po západním pobřeží USA zakončili hokejisté NY Islanders výhrou 4:1 na ledě Anaheimu. Po brankách Brocka Nelsona a Cala Clutterbucka vedli Ostrované v polovině duelu 2:0. V čase 31:23 sice snížil Corey Perry, ale víckrát už Ducks Thomase Greisse nepřekonali. Poslední třetina patřila danskému forvardovi Nielsenovi, který dvěma zásahy utnul veškeré naděje Kačerů na bodový zisk. Zadák Islanders Marek Židlický strávil zápas na tribuně v místech vyhrazených pro zdravé náhradníky a na svůj jubilejní 800. start v NHL si tak musí počkat.
Sergej Bobrovskij pustil v utkání s Pittsburghem jediný gól a 28 zásahy pomohl Columbusu k výhře 2:1. Rozhodující pasáž utkání se odehrála ve druhé třetině. V čase 31:08 překonal Marca-Andre Fleuryho kanadský křídelník Scott Hartnell a o 101 sekund později se prosadil Brandon Saad. Tučňáci našli recept na Sergeje Bobrovského až 57,7 sekundy před koncem základní hrací doby. Při power play připravil ruského gólmana o čisté konto Patric Hörnqvist. Na vyrovnání už Penguins ale nedosáhli.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -