- Reklama -

Hudler dvakrát skóroval, Frolík s Pavelcem vyloupili Buffalo

- Reklama -

Jiří Hudler byl jediným střelcem zápasu San Jose s Calgary. Ve 38. minutě mezi kruhy využil přihrávku T.J. Brodieho, při závěrečné soupeřově power play přidal pojistku a zaokrouhlil svůj letošní účet na deset branek (Video: góly Jiřího Hudlera). Mezi krajánky tím vyrovnal dosud vedoucího Radima Vrbatu.
Žraloci Karriho Rämöa z 32 pokusů nepřekonali ani jednou, ačkoliv Tomáš Hertl k tomu měl hodně blízko, byl však při svém pokusu faulován. Finský gólman udržel čisté konto poprvé v sezóně. Antti Niemi na opačné straně doufal, že utkání dochytá ve zdraví, kvůli zranění náhradníka Troye Grosenicka totiž seděl na lavičce narychlo sehnaný místní „amatér“.
Osm z dvanácti svých letošních vítězství dosáhli hokejisté Winnipegu na soupeřových kluzištích. Středeční výhra 2:1 z Buffala k nim patří a nese výraznou českou pečeť. Mezi tyčemi ji devatenácti zákroky jistil Ondřej Pavelec, rozdílový gól vstřelil Michael Frolík.
Kladenský rodák na konci druhé třetiny při oslabení připravil v soupeřově pásmu o kotouč Andreho Benoita, objel bránu a bekhendem překonal Jhonase Enrotha (Video: gól Michaela Frolíka). Z pětiminutového Lowryho pobytu na trestné lavici v tu chvíli uplynulo pouze čtrnáct sekund. Jets dlouhou hru v početní nevýhodě přežili a zvládli i závěrečné dějství, Chris Stewart už stihl pouze snížit.
Jakub Voráček z Philadelphie díky gólu do detroitské sítě zarovnal svůj bodový účet na třicítku, ale svojí trefou pouze mírnil porážku 2:5 (Video: gól Jakuba Voráčka). V sestavě Red Wings zářili uzdravení Pavel Dacjuk (2 branky) a Stephen Weiss (1+1), každému z nich nahrál na jeden gól Jakub Kindl.
Letci prohráli venku pošesté v řadě a v tabulce Metropolitní divize vyklidili postupové příčky. Red Wings, kterým v zápase vyšlo především prostřední dějství, jsou v Atlantické divizi třetí.
Jakmile je řeč o Voráčkovi, automaticky je nutné podívat se na ligové statistiky, zvláště když hrál Pittsburgh. Co se tedy změnilo po včerejším duelu Tučňáků s Torontem? Sidneymu Crosbymu naskočily dvě asistence, takže na čele bodování se osamostatnil. Jevgenij Malkin měl bilanci 1+2 a dotahuje se na českého útočníka. Oba ale předčil Blake Comeau.
Osmadvacetiletý forvard se podruhé v kariéře mohl těšit z hattricku. První branku vstřelil už po 26 sekundách, druhou v polovině zápasu a třetí – nejdůležitější – tvrdou ranou od modré čáry v nastaveném čase. Crosby si při ní připsal jubilejní 800. bod v kariéře. Za Maple Leafs se dvakrát prosadil Leo Komarov.
Bitva o čelo Metropolitní divize zůstává vyrovnaná, jelikož v prodloužení uspěli také NY Islanders. Jejich zápas s Washingtonem byl přehlídkou práce speciálních formací, z pěti branek padla pouze jediná při standardním počtu mužů na ledě. Oba zásahy Capitals obstaral Alexandr Ovečkin ze svého tradičního postu v levém kruhu, skladba zakončovatelů Ostrovanů byla pestřejší. Travise Hamonica napodobil 24 sekund před případnými nájezdy John Tavares.
Oba protivníci se utkají znovu v pátek, tentokrát v americké metropoli. Islanders budou ve Verizon Center usilovat o šestou výhru v řadě, jejich gólman Jaroslav Halák dokonce o protažení osobní vítězné série na devět utkání.
Druhý newyorský celek se střetl s Tampou Bay, podruhé během deseti dnů se tedy postavili Martin St. Louis na jedné straně a Ryan Callahan na druhé proti svým bývalým klubům. A znovu se lépe vedlo bývalému kapitánovi Rangers. Callahan stejně jako minule dvakrát rozvlnil síť (navíc nahrál Stamkosovi na gól), St. Louis vyšel tentokrát zcela naprázdno.
Stejně dopadli i Jezdci, po předchozích dvou vítězstvích s nulou prohráli 3:4.. Blesky v úvodním dějství využily obě své přesilovky, další dvě branky přidali vždy v polovině každé z následujících třetin. Za hosty už jen pozměnil výsledek po samostatné akci Rick Nash.
Tři maskovaní muži udrželi včera čisté konto. Vlastně byli čtyři, protože na Floridě se o nedobytnost domácí tvrze svorně zasloužili Roberto Luongo a Al Montoya. Prvně jmenovaný musel v polovině utkání odstoupit kvůli zranění v horní části těla, Montoya ve zbylé době předvedl 22 zákroků.
Zahanbit se nenechal ani Cam Ward na druhé straně, tomu napočítali 27 zákroků. Jeden kotouč mu ale proklouzl, už po 21 sekundách si v závaru před klecí Hurricanes dojel pro svoji letošní osmou trefu Nick Bjugstad.
O nule ze San Jose už jsme psali, zbývá pochválit Martina Jonese. Náhradní gólman Králů poutal velkou pozornost už loni, kdy zvládl bez ztráty kytičky čtyři ze svých devatenácti startů. V tomto ročníku má první shutout poté, co 28 střel hráčů Minnesoty skončilo pouze v jeho výstroji.
Obhájci titulu skórovali čtyřikrát, stačila jim k tomu úvodní dvacetiminutovka. Předvedli týmovou práci, výraznější bodový zisk registrujeme pouze u kapitána Dustina Browna (1+1).
V posledních šesti utkáních vyšla Jestřábům vždycky aspoň jedna přesilovka. V Coloradu dokonce dvě. Patrick Kane, který u toho nemohl chybět, přidal v 55. minutě ještě třetí gólovou nahrávku Bryanu Bickellovi, jenž zvrátil nerozhodný výsledek 2:2.
Za vcelku ještě mírnou porážku vděčí Avalanche nováčkovi ve své kleci Calvinu Pickardovi, jemuž napočítali 42 zákroků. Devětkrát si na něm vylámal zuby Marián Hossa.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -