- Reklama -

Frolík se blýskl druhým letošním hattrickem. Dva góly dal v oslabení

- Reklama -

Michael Frolík není žádný velký střelec. Na úvod kariéry ještě v dresu Floridy nastřílel dvakrát přes dvacet branek, od té doby se o tuto metu marně snaží. Hodně času tráví na oslabení, odkud právě v pondělí dvakrát udeřil. Šikovný český forvard v barvách Calgary tak zaznamenal už svůj druhý hattrick v letošní sezóně. Flames i díky jeho příspěvku přejeli na domácím ledě St. Louis 7:4.
„Je vždy příjemné, když dáte v jednom utkání tři branky. Je fajn vidět čepice na hrací ploše. Mám radost, že jsem mohl tímto způsobem přispět týmu,“ sdělil osmadvacetiletý rodák z Kladna.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Calgary vedlo v divoké přestřelce 5:2 po druhé třetině, Bluesmani pak snížili na rozdíl jediného gólu, v závěru ale znovu dvakrát udeřil Frolík a pojistil svému týmu dva body za vítězství.
Oba Frolíkovy góly byly skoro identické. Poprvé ujel v oslabení v 17. minutě a krátkou kličkou do forhendu a překonal brankáře Jakea Allena. Podruhé se dostal do brejku v početní nevýhodě za stavu 5:4 ve 47. minutě, kdy úplně stejnou fintou překonal Anderse Nilssona, jenž po čtvrté inkasované brance vystřídal Allena.
„Byla to taková moje klička,“ řekl ke svým trefám Frolík. „Kdyby to byl stejný gólman, asi bych zkusil něco jiného, ale byl to jiný brankář, tak jsem si řekl, proč to nezkusit znovu?“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Třetí trefu přidal 35 sekund před koncem základní hrací doby do prázdné klece při soupeřově power play. Dokonal tak svůj druhý letošní hattrick, ten první vstřelil 31. října v derby proti Edmontonu. Calgary tehdy zvítězilo 5:4.
„Do brejků se dostanete, když máte rychlost. On a Mikael Backlund na oslabení skvěle spolupracují,“ pochválil specialisty na hru v početní nevýhodě trenér Bob Hartley. „Výborně napadají. Pořád jsou připravení vyrazit do úniku.“
Poslední hráč Calgary, který dokázal vsítit dva góly v oslabení v jednom utkání, byl Cory Stillman. Stejný kousek se mu povedl 9. ledna 1998. Klubový rekord jsou dokonce tři branky v oslabení v jediném zápase, dal je 9. března 1991 Theo Fleury.
Další dva góly přidal za Calgary Sean Monahan, trefili se také Joe Colborne a Mark Giordano. Dougie Hamilton zaznamenal nové osobní maximum třemi asistencemi. Za poražené se trefil dvakrát Paul Stastny.
„Příliš nedbalosti při hře s pukem,“ zlobil se trenér Ken Hitchcock. „To je šest brejků ve dvou zápasech. Bylo to s Dallasem, bylo to dnes s Calgary. Příliš mnoho chyb s pukem,“ zopakoval rozzlobeně kouč Blues.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -