- Reklama -

Frolík se upsal Calgary na pět let, klub po něm toužil dlouho

- Reklama -

Michael Frolík zůstává v Kanadě. Po konci v klubu Winnipeg Jets bude jeho další kariéra pokračovat v Calgary, Flames se ve středu upsal na pět let. Během té doby by jeho plat měl být v průměru 4,3 milionu ročně.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem z toho opravdu nadšený. Calgary mělo poslední sezónu úžasnou a navíc mají skvělé mladé hráče. Navíc vím, že i město je velmi pěkné, což je pro mne teď, když mám rodinu, také hodně důležité. Jsem opravdu šťastný, že jsem členem Calgary Flames,“ cituje Frolíka oficiální web kanadského klubu.
„Pokud by se nám nepodařilo Michaela získat, neměli jsme žádný plán B nebo C, jeho příchod byl pro nás prioritou,“ řekl generální manažer Calgary Brad Treliving. „Naštěstí jsme našli společnou řeč. Hodně našich nejlepších hráčů patří k mladší generaci a to se mu zamlouvalo.“
Frolík, vítěz Stanley Cupu s Chicagem před dvěma lety, v poslední sezóně NHL zaznamenal v dresu Winnipegu 42 bodů za 19 branek a 23 asistencí. V Calgary se potká s krajany Jiřím Hudlerem a Jakubem Nakládalem, jenž bude v týmu rovněž nováčkem.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -