- Reklama -

Frolíkova asistence byla málo

- Reklama -

Skromná porce dvou nedělních zápasů byla bodově chudá i pro české hokejisty. Do statistik se zapsal pouze Michael Frolík, který asistoval u jediné branky Winnipegu v Los Angeles. Kladenský rodák ve 38. minutě zavezl kotouč do útočného pásma, Martin Jones jeho bekhendový pokus z pravého kruhu pouze vyrazil a Bryan Little byl připravený na zakončení.
V opačné brance v té době už stál Ondřej Pavelec, který měl původně mít volno. Hráči Kings ale přinutili trenéra Tryskáčů Paula Maurice změnit názor, když během 22 minut z třinácti střel třikrát překonali náhradníka Michaela Hutchinsona. Pavelec inkasoval jednou. Po brance a asistenci si při prvním letošním vítězství Kings připsali všichni členové Carterovy formace.
Také ve druhém utkání včerejšího programu došlo k výměně maskovaných mužů, a to na obou stranách. Toronto vyhnalo newyorského Henrika Lundqvista na střídačku pěti góly během druhé třetiny (jeden vstřelilo už v úvodním dějství), nejaktivnější byl Phil Kessel (1+2). James Reimer na druhé straně opouštěl kluziště ze zdravotních důvodů poté, co byl ve 47. minutě zasažen do hlavy Dominicem Moorem.
Roman Polák byl se skoro 23minutovou zátěží druhým nejaktivnějším mužem zápasu, z něhož Maple Leafs po dvou domácích prohrách konečně vytěžili první vítězství v sezóně – paradoxně na soupeřově kluzišti. Ani Jezdcům se zatím příliš nedaří, rovněž oni mají po třech startech na kontě pouhé dva body.

Příští zápas v TV: Boston – Colorado, po 13. října, 19:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -