- Reklama -

Frustrovaný Antti Raanta fandil v play off soupeři

- Reklama -

Před začátkem sezóny NHL ulovila hokejová média tučné sousto v podobě pikantní kauzy, kde hlavní roli hraje bývalý brankář Chicaga Blackhawks Antti Raanta. Gólman si v rozsáhlém rozhovoru pro finský deník Satakunnan Kansa pustil pusu na špacír a redaktorovi Juhovi Luotolovi zcela otevřeně popsal pocity, které letos zažíval v dresu Chicaga během prvního kola zápasů play off proti Nashvillu Predators.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jako třaskavá nálož totiž zapůsobily jeho citace, jež řada sportovních médií převzala: „Držel jsem palce Nashvillu a doufal, že nás vyřadí a já bych se tak mohl vrátit dříve domů. Byl jsem hodně naštvaný“. Jestřábi ale nepříznivý vývoj série zvrátili ve svůj prospěch a nakonec získali třetí Stanley Cup v posledních šesti letech.
Důvodem Raantovi vyhrocené reakce bylo jeho přesunutí z celku Rockford IceHogs těsně před play off nižší profesionální ligy AHL do Blackhawks, kde ale zahříval místo na tribuně jako třetí gólman, protože jedničce Corey Crawfordovi kryl záda Scott Darling.
Raanta sice rozhovor pro finský deník potvrdil, ale proti citovaným větám se důrazně ohradil. „Neřekl jsem to,“ odpověděl gólman novinářům, „řekl jsem jen, že když jsem šel zpátky k Blackhawks a zjistil, že budu vlastně mimo hru, tak jsem byl hodně frustrovaný. Navíc mně vadilo, že nemohu pomoci Rockfordu v play off AHL, kde bych své místo na ledě měl.“
„V Chicagu ke mně byli po mém návratu do týmu všichni velmi vstřícní, okamžitě jsem se zapojil do přípravy, a i když moje úloha v utkáních byla daleko od mých představ, tak se mi splnil sen a získal jsem Stanley Cup. Proč bych tedy měl říkat takové věci? Je to pro mě velmi nepříjemná situace, protože si většina lidí o mé osobě musí myslet to nejhorší,“ dodal Raanta.

Opačný názor má novinář Juha Luotola, který tvrdí, že celý rozhovor má nahraný na diktafonu, ale zároveň se finského gólmana zastává. Podle jeho slov byly inkriminované věty některými médii vytrženy z kontextu a část téměř čtyřhodinového interview tak vyznívá zcela jinak.
„Anttiho znám už dlouhou dobu a jsem přesvědčen, že to nemyslel ve zlém. Samotná pasáž textu sice působí velmi razantně, ale pokud si přečtete celý rozhovor a pochopíte souvislosti, tak zjistíte, že tato kauza je hodně nafouknutá bublina,“ mírní emoce Luotola.
Ať už daná situace dopadne jakkoliv, tak Raanta si může svou pošramocenou pověst vylepšit už v nadcházející sezóně NHL a to jako dvojka zkušeného Henrika Lundqvista z New York Rangers, kam byl finský brankář v létě vyměněn za útočníka Ryana Haggertyho.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -