- Reklama -

Gagne se obtížně smiřuje se ztrátou otce. V této sezóně už za Boston nenastoupí

- Reklama -

Simon Gagne se už do probíhající sezóny nevrátí. Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník vystřídal od roku 2011 čtyři týmy a moc zápasů za žádný z nich neodehrál. Před touto sezónou přesídlil do Bostonu, stihl 23 zápasů s bilancí 3+1 a víc už tento rok nepřidá. K důležitému rozhodnutí ho tentokrát nevedlo zranění, ale závažné osobní důvody.
Gagne si začal vybírat časově neupřesněnou přestávku 10. prosince, aby mohl být se svým otcem, který umíral na rakovinu jater. Aby mohl klub místo něj doplnit jiného hráče, bude od toho okamžiku považován za suspendovaného.
„Poslední měsíc byl pro mě nesmírně důležitý, abych mohl být se svým otcem, který byl nemocný a posléze zemřel,“ sdělil Gagne prostřednictvím týmového prohlášení.
„Abyste mohli hrát NHL, musíte být stoprocentní mentálně, emočně i fyzicky. Zcela oddáni hře. V tento moment vím, že se takové úrovni neblížím. Organizace Bruins včetně všech spoluhráčů se ke mně i k mé rodině chovali během té doby skvěle.“
„Když jsem se rozhodoval do téhle sezóny už nevracet, mluvil jsem s Peterem Chiarellim (generální manažer Bruins) a ujistil ho, že nechci, aby tím byla organizace nebo moji spoluhráči zasaženi. Dohromady jsme se rozhodli pozměnit můj status, aby tým mohl doplnit sestavu.“
„Současně bych chtěl poděkovat fanouškům a celé rodině NHL za podporu, kterou vyjádřili mně a mé rodině během tohoto obtížného období. Znamená to pro mě skutečně moc,“ uzavřel Gagne.
Zkušený forvard neodehrál za poslední čtyři sezóny ani stovku zápasů. V 95 duelech nastřílel 15 branek a přidal 22 asistencí a nad jeho kariérou se stahují mračna. Nejlepší období prožil ve Philadelphii, kde působil v letech 1999-2010 a pak zde strávil i loňskou sezónu. U Flyers dokázal nasbírat i 66 a 68 bodů, jeho maximem je 79 bodů z ročníku 2005-06, kdy také nastřílel výborných 47 branek.
„Simon se rozhodl, že chce být v této době se svou rodinou a od organizace Boston Bruins má v tomto rozhodnutí kompletní podporu,“ dodal generální manažer Peter Chiarelli. „Pokud se Simon rozhodl nevracet k týmu, museli jsme změnit jeho status, abychom mohli doplnit soupisku. Hovořil jsem s ním o tom a ujistil nás, že máme jeho plnou podporu, abychom tento krok provedli.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -