- Reklama -

Gaudreau, Holtby, Kane. Tihle hoši v prosinci zářili

- Reklama -

Když byl krátce po Vánocích Johnny Gaudreau vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne, věděl, že má za sebou nejen povedený týden, ale i celý měsíc. Činovníci NHL hledající hvězdy na prosincovém hokejovém nebi si to mysleli také. K útočníkovi Calgary poslali na slavnostní tribunu washingtonského brankáře Bradena Holtbyho a „obhájce titulu“ Patricka Kanea z Chicaga.
Johnny Gaudreau ovládl v prosinci střelecké statistiky, když rozvlnil síť dvanáctkrát, navrch přidal šest asistencí. To vše při pouhých třinácti startech. Americký mladík v nich jen čtyřikrát vyšel úplně naprázdno. Čtyřikrát ale také vstřelil víc než jeden gól, dvakrát se dokonce prezentoval hattrickem.
Stalo se 4. prosince proti Bostonu (3+1) a těsně před svátky v zápase s Winnipegem. Třikrát byl rodák ze Salemu zapsán do análů jako autor vítězné trefy – v už zmiňovaném střetnutí s Bruins, o šest dnů později proti Buffalu a po Vánocích v derby s Edmontonem.
Braden Holtby se do washingtonské klece postavil jedenáctkrát a jen dvakrát ji opouštěl se svěšenou hlavou – 5. prosince po porážce s Winnipegem v prodloužení a 18., když byl odvolán z ledu v půlce zápasu s Tampou po třech inkasovaných gólech. Ve zbylých vystoupeních ale zářil natolik, že dosáhl průměru 1,69 branky na utkání a úspěšnosti skoro 95 procent.
Nejzářivější Holtbyho momenty: Těsně před koncem roku shutout proti Buffalu, a ne jen tak ledajaký, podpořený jednatřiceti zákroky; 44 pochytaných střel Penguins v polovině měsíce při výhře 4:1. A nelze nezmínit, že pouze ve dvou případech skončily za zády kanadského gólmana víc jak dva kotouče.
Patrick Kane posbíral v prosinci devatenáct bodů téměř rovnoměrně rozdělených  mezi góly a nahrávky (9+10). Nejlepší výkony předvedl v úvodu a v závěru měsíce – nejprve proti Ottawě a na konci proti Arizoně a Coloradu měl vždy bilanci 1+2.
Až 15. prosince v jiném utkání s Lavinami se zastavila úžasná Kaneova série, během níž zaznamenal bod v 26 zápasech v řadě. Od té doby vyšel znovu naprázdno pouze dvakrát, před a po vánoční přestávce. Momentálně dělí Kanea jakožto lídra sezónních statistik jediný příspěvek od 60bodové hranice.
Foto: Sarah A./Flickr.com
 

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -