- Reklama -

Gaudreau: Lucic nám pomůže nahoru

- Reklama -

Útočník Johnny Gaudreau se rozhodně neřadí mezi kritiky letní akvizice Flames v podobě Milana Lucice.
„Hledali jsme trochu tvrdosti a Lucic ji do týmu přinese,“ nechal se slyšet Gaudreau v rozhovoru pro Adama Kimelmana z oficiálních ligových stránek.

„Nedovedete si představit, jak citelná je jeho přítomnost na ledě,“ pokračovala mladá hvězda ve chvále 31letého forvarda. „Když hrajete proti tvrdému soupeři a v týmu máte hokejistu, který dokáže jezdit do rohů, má velké tělo, chodí přes bránu, tak vám to neskutešně pomáhá. Tohle jsme hledali. Věřím, že nás může posunout dál.“
Lucic byl vytrejdován do Calgary z Edmontonu na začátku léta výměnou za Jamese Neala (čtěte ZDE). Dohoda se setkala u fanoušků Flames s kritickými ohlasy, jež narážely na Lucicovu klesající produktivitu a vysoký kontrakt.
Rodák z Vancouveru naskočil v minulé sezóně za Edmonton do 79 duelů, v nichž nasbíral 20 bodů (6+14). Smlouva, která končí v roce 2023, bude Plameny stát 5,25 mil. dolarů ročně.
Calgary má za sebou rozporuplný ročník, v němž obsadilo po základní části se 107 body první místo Západní konference, ale hned v úvodním kole play-off vypadlo s Coloradem.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -