- Reklama -

Getzlaf znovu řádil a Anaheim díky němu žije

- Reklama -

Bylo to hodně nepříjemné, kdyby Oilers uspěli ve druhém domácím zápase a odskočili soupeři do vedení 3:1. Bohužel pro kanadské fanoušky se to ale nestalo. Edmonton si vezl domů slibné vedení 2:0 na zápasy, které ovšem zcela prohospodařil. Ve středu prohrál s Kačery 3:4 v prodloužení, u všech branek hostů byl Ryan Getzlaf.
Postupně vyrostl ve skvělého hokejistu. Při jízdě za titulem v roce 2007 byl učedníkem, který v NHL začínal. Mužstvo bylo plné hvězd (Selänne, bratři Niedermayerové, Pronger) a Getzlaf se učil. Mezitím ušel dlouhou cestu. Mnohokrát úspěšně reprezentoval Kanadu. Teď je mu 32 let a mužstvo Ducks táhne. Se 13 body (7+6) je nyní útočník Anaheimu už druhý v produktivitě play off.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Edmonton včera vedl po první třetině 2:0. Pak se ale ujal své role Getzlaf a dvěma góly a jednou nahrávkou ve druhém dějství nasměroval svůj tým do vedení. Oilers ještě dokázali v závěru třetí třetiny srovnat a vynutit si prodloužení, to ale netrvalo dlouho. V první minutě Getzlaf nádherně uvolnil Jakoba Silfverberga, který zápas rozhodl.
„Byl jsem opravdu zklamaný z toho, jak jsme hráli v první třetině,“ svěřil se po utkání Getzlaf. „Naše formace na oslabení musí najít způsob, jak lépe odvádět svou práci. Myslím, že jsme v první třetině prohráli hodně soubojů o puk.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ke svému příspěvku k výsledku řekl, že nejradši jde příkladem na ledě. „Vždycky jsem říkal, že v šatně můžu napovídat, co chci. Spíš musím jít a předvést se na ledě. Ve druhé třetině jsem s tím chtěl něco udělat a mužstvo kolem mě se naštěstí chytlo a začalo hrát.“
Nějaká debata v kabině přeci jenom proběhla. „Bavili jsme se o tom, že některé věci musíme zlepšit. A pak věci, které je třeba udělat, abychom vývoj obrátili. Což se nám dnes povedlo.“

Getzlaf má v této sérii čtyři góly a osm bodů. Už dokonce překonal klubový rekord v počtu gólů v play off Teema Selänneho (35 branek, 96 utkání), nyní má na kontě 36 gólů (112 utkání). Silfverberg skóroval v každém utkání této série. To oni dva jsou největšími tahouny mužstva z Kalifornie.
„Musíte jen jít a hrát, o tom to je,“ vysvětluje nejproduktivnější hráč Anaheimu. „Musíte vyhrát víc soubojů než hráči proti vám. Takový je hokej v play off. Musíme hrát jako tým, jít dopředu. Zatím jsme ničeho nedosáhli. Zatím jsme si jen znovu vybojovali další zápas v domácím prostředí. Je třeba se pořádně nadechnout a připravit se na toto páté utkání.“
Pátý duel se odehraje v pátek v Honda Center, šestý je v plánu znovu v Edmontonu. možná to bude některému mužstvu stačit, možná ne. Hokej je v téhle fázi sezóny zábava, užívají si ho hráči i fanoušci. „Cítím se dobře, je to skvělá část roku. Teď mě opravdu hokej baví,“ přikyvuje Ryan Getzlaf.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -