- Reklama -

Giordano zůstává ve formě, řeči o Norris Trophy má ale za předčasné

- Reklama -

Don Cherry mu udělil Norris Trophy pro nejlepšího obránce už někdy v listopadu. Po dvou měsících nenasvědčuje nic tomu, že by ztrácel na prestižní trofej právo. Čísla má pořád dobrá, výkony odvádí kvalitní. Mark Giordano je nazýván nejlepším obráncem sezóny i v závěru ledna. Nevadí mu to, pouze by s podobnými soudy ještě pár měsíců počkal.
„Myslím, že je na to pořád brzo,“ řekl obránce Calgary před několika dny. „Jsme v polovině roku, soustředit se musíme spíš na tým, než na tyhle individuální věci. Musíme udělat play off. Snažíte se získat uznání, to je příjemné, ale nakonec jde hlavně o to, abych hrál vyrovnaně každou noc, abych dával týmu šanci co nejvíc vyhrávat.“
„Rozhodně si myslím, že si takové úvahy zaslouží,“ řekl na adresu parťáka z obrany T.J. Brodie. „Odvádí toho pro nás celý rok hodně. Je produktivní v útoku, je výborný v obraně. Je to skvělý lídr na ledě i mimo něj. Je to chlap, který zvládá všechno – blokuje střely, hraje tělem, vyzná se v tlačenici před bránou.“
Spolu s Giordanem se mohou o trofej pro nejlepšího beka ucházet ještě Drew Doughty z Los Angeles, Shea Weber z Nashvillu nebo Duncan Keith z Chicaga. Tolik aspoň základní výčet těch největších favoritů.
Sám obránce Flames si své zlepšení užívá a nijak mu nepodléhá. „Někdy potřebujete trochu poodstoupit a podívat se na věci z určité perspektivy. Během mé kariéry jsem byl hodně pyšný na to, jak se zlepšuju. Myslím, že posledních pár let bylo docela dobrých. Myslím, že s T.J. Brodiem jsme se vedle sebe hodně zlepšili a vybudovali si určitou chemii. Osobně tvrdím, že je to další chlap, o kterém by se mělo v souvislosti s cenou pro nejlepšího obránce mluvit,“ pochválil spoluhráče.
Plynulý herní systém trenéra Boba Hartleyho je jedním z důvodů, proč se jednatřicetiletý borec posunul do nejlepšího obranného páru v týmu, proč patří k nejlepším bekům v lize. „Teď to není o obráncích a útočnících,“ vysvětluje Brodie. „Je to o pěti hráčích na ledě a on je ten typ, co se rád pustí do útoku, co se rád chopí kotouče mezi kruhy a je připraven skórovat.“
Giordano si rád zaútočí, jedním dechem ale dodává, že ale rozhodně nemyslí jen na kanadské body. „Upřímně, snažím se zlepšovat také defenzivně. Myslím, že lidi se dívají hlavně na čísla, podle mého názoru ale hraju celkově líp než dřív. Snažím se hrát konzistentně a hlavně dobře v obraně,“ uzavírá nejproduktivnější zadák (39 bodů, 11+28) dosavadního průběhu ročníku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -