- Reklama -

Girardi ukončil kariéru

- Reklama -

Bývalý obránce Rangers a Tampy Bay Dan Girardi oznámil v pátek ukončení své hráčské kariéry. 35letý Kanaďan strávil v NHL 13 sezón.
Girardi odehrál v minulé sezóně za Lightning 62 zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky a zaznamenal 16 bodů. Ve čtyřech duelech play-off nebodoval.
„Rád bych poděkoval všem svým trenérům, rodině, přátelům a spoluhráčům za podporu, kterou mi během kariéry poskytovali. Chci poděkovat Rangers za to, že mi dali šanci splnit si dětský sen a hrát v NHL,“ uvedl rodák z Ontaria ve svém prohlášení.
Girardi se dostal do prestižní ligy jako nedraftovaný hráč v sezóně 2006/07, kdy si jej vyhlídli Newyorčané. Jejich dres oblékal až do roku 2017, kdy se stěhoval do Tampy.
Celkem má na svém kontě v NHL 927 utkání s bilancí 56 branek a 208 asistencí.
„V každém jednotlivém klání jsem ze sebe vydával maximum a na ledě jsem nechával všechno. Nyní nastal čas začít novou kapitolu mého života…,“ rozloučil se účastník Utkání hvězd 2012 s kluzišti.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -