- Reklama -

Giroux má radost, že si Voráček platově polepší

- Reklama -

O novém lukrativním kontraktu pro Jakuba Voráčka jsme vás už informovali. Český útočník si podle něj vydělá v příštích osmi letech 66 miliónů dolarů, čímž se zařadil mezi nejlépe vydělávající hokejisty ligy a nejlépe vydělávající Čechy v historii této soutěže. Radost ze smlouvy pro kamaráda má také jeho týmové dvojče a kapitán Philadelphie Claude Giroux.


Bude vás zajímat:


„Jsem za něj opravdu šťastný, je to skvělé pro náš tým,“ řekl Giroux, jenž sám vstupuje do druhého roku osmileté smlouvy na 66,2 miliónu dolarů. „Myslím, že máme pořád nějaký prostor pro zlepšení, abychom dosáhli ještě lepší chemie. Nicméně už teď jsme snad dosáhli dobrého výsledku, pokud jde o souhru nebo vzájemnou komunikaci na ledě i mimo něj.“
„Jake si dává opravdu záležet, aby přišel na hřiště vždycky v odpovídající formě. Chce vítězit, je zábava s ním hrát,“ dodal lídr Flyers.
Pětadvacetiletý Voráček má před sebou poslední rok kontraktu, který podepsal s Philadelphií v roce 2012. Další prodloužení spolupráce ho může udržet u Flyers až do konce sezóny 2022-23. Taková smlouva dává samozřejmě hráči jistotu a klid na hru.
„Jistě, když se chlapi nemusí zabývat smlouvami, nerozptylují se, prostě jen jdou a hrají,“ zdůraznil Giroux. „Jsme šťastní za každého hráče v našem týmu i za to, jak je tým postavený. Jsme pořád mladé mužstvo a máme se hodně co učit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Sedmadvacetiletý Giroux a o rok a půl mladší Voráček spolu hrají pohromadě od sezóny 2012-13. V posledních dvou sezónách nasbírali dohromady 302 kanadských bodů.
Nový trenér Dave Hakstol se vynasnažil, aby své klíčové hráče poznal ještě před nástupem do kempu. Za Voráčkem dokonce zaletěl do Čech, kde s ním povečeřel. Sešel se také s Girouxem.
„Letěl do Ottawy, aby se se mnou poznal. Šlo to dobře. Nevěděl jsem, co čekat, ale dobře jsme si popovídali. Seděli jsme několik hodin. Má toho v létě docela dost, takže věřím, že v září v kempu už bude víc klidu si znovu popovídat. Je opravdu natěšený, jako každý, kdo se těší, až začne něco nového,“ uzavřel pro klubový web týmový kapitán.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -