- Reklama -

GM Jim Rutherford: Lapierre je adekvátní náhrada za Goce

- Reklama -

První hrací den NHL po přestávce vyhrazené pro Utkání hvězd přinesl i jeden zajímavý trejd. Pittsburgh získal ze St. Louis středního útočníka Maxima Lapierrea výměnou za jiného centr Marcela Goce. Oběma hokejistům končí po sezóně smlouva a stanou se nechráněnými volnými hráči.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Maxima Lapierrea draftoval Montreal už před dvanácti lety ve druhém kole jako celkově 61. hráče. Poprvé se v NHL objevil v ročníku 2005-06 a od té doby vystřídal pět klubů. Za Canadiens, Anaheim, Vancouver, a St. Louis odehrál v základní části soutěže 579 utkání, ve kterých nasbíral 137 kanadských bodů za 65 branek a 72 asistencí.

Devětadvacetiletý centr (výška 188 cm, váha 93 kg) se v NHL prosadil jako neúnavně forčekující hráč, jenž se umí dostat soupeři pod kůži. Na kontě má i několik zákroků na hranici pravidel, nebo i za ní. Několikrát se tak dostal do hledáčku činovníků NHL dohlížejících na bezpečnost hráčů.
„Je to urostlý hokejista. Hraje s energií, občas na hraně. V průměru zaznamenával okolo devíti, deseti branek za sezónu, takže je schopen dát pár gólů. Myslím si, že náš tým dobře doplní,“ popsal novou posilu generální manažer Penguins Jim Rutherford.
„Určitě předvádí mnohem fyzičtější hru, než bych čekal, což může pomoct některým našim hráčům. Mám na mysli Stevea Downieho, Zacha Sillse, Roberta Bortuzza a jim podobné borce,“ doplnil hlavní konstruktér soupisky Pittsburghu.
V play off odehrál rodák ze Saint-Leonard 75 utkání, zaznamenal v nich sedm branek a osm přihrávek. „Tyhle zkušenosti se počítají. Má za sebou několik skutečně vydařených účastí v nadstavbové části soutěže. Hraje se proti němu opravdu těžko a především v sériích play off,“ sdělil Rutherford.
Marcel Goc přišel do Pittsburghu během sezóny 2013-14 z Floridy. Loni v červenci se dohodl s Tučňáky na ročním kontraktu, který mu zajišťuje příjem ve výši 1,2 miliónu dolarů. Německý reprezentační útočník byl v Pittsburghu klíčovým členem speciálních formací na oslabení, dařilo se mu i na vhazování.

- Reklama -

V posledních letech se jednatřicetiletý Goc potýká se slabou produktivitou. Za Penguins odehrál celkem 55 utkání, ve kterých zaznamenal pouze osm bodů za dvě branky a šest asistencí.
„Nikdy to není jednoduché přijít o nějakého hráče, zvláště o takového, jakým je Goc. Marcel je skvělý člověk, ale i Lapierre umí hrát v oslabení, takže jsme sice přišli o jednoho hráče, ale získali jsme za něj adekvátní náhradu,“ vysvětlil Rutheford.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -