- Reklama -

Gól č. 21 000. Sekáč připravil scénu

- Reklama -

Měl to být včera v Raleigh den Jordana Staala, který se si odbyl v sestavě Caroliny svůj letošní debut, pozdržený skoro o tři měsíce kvůli zlomené noze z přípravy. Místo toho si zápasu užili Jiří Sekáč a jeho spoluhráči z Montrealu. Při vítězství 3:1 posunuli Canadiens svůj gólový ukazatel přes číslo 21 000, bráno od roku 1909, kdy se objevili na hokejové scéně v soutěži nazývané National Hockey Association (NHL byla založena o osm let později).
Staal nebyl jediným navrátilcem Hurikánů, po sedmi utkáních vynechaných kvůli zranění v horní části těla mohl nastoupit také Jiří Tlustý. Oba nedávní marodi vytvořili společnou formaci s kapitánem Ericem Staalem a dávali o sobě vědět především při obou přesilovkách, které domácí tým dostal možnost hrát. Jordan Staal měl ve 26. minutě blízko ke skórování, jenže Carey Price jeho dorážku vystihl … a trest přišel vzápětí.
Jiří Sekáč vracející se z trestné lavice nezamířil na střídačku, ale zůstal mezi mantinely. Uvolnil se z levé strany, na bekhendové straně své hole vyvezl kotouč mezi kruhy a odtamtud překonal Cama Warda.
„Měli jsme přesilovku a nedokázali dát gól, zato oni ho vstřelili hned poté, co se jim chlap vrátil z trestné. Byl to hodně důležitý moment utkání,“ uznal kouč Hurricanes Bill Peters.
Sekáčovi moc nevyšel předvánoční zápas s NY Islanders, tentokrát ale neměl trenér Michel Therrien kladenskému rodákovi co vytknout. „Sekáč se po minulém utkání zase postavil na nohy. Byl hladový, snažil se být rychle u puku a dělal správná rozhodnutí,“ pochválil Therrien svého svěřence, který byl později vyhlášen druhou hvězdou večera.
Titul nejlepšího hráče si odnesl montrealský gólman, jehož výkon komentoval hlavní kouč lakonicky: „Carey Price byl prostě Carey Price.“
Kanadský brankář inkasoval z 29 střel pouze jednou, v úvodu třetího dějství při další početní výhodě Caroliny. Akci už zmiňované trojice završil Eric Staal, jenž nastoupil ke svému 800. startu v základní části. Habs ale už před přestávkou skórovali podruhé, takže gól Larse Ellera bude označen za vítězný. Shodou okolností šlo právě o jubilejní trefu v historii Canadiens.
„Weise mi krásně přihrál bekhendem do kruhu a já se snažil rychle vystřelit mezi obránci. Naštěstí to prošlo. Když se tlačíme k brance, docela se nám daří. Pokaždé, když se tam dostaneme, vytváříme si dobré příležitosti,“ komentoval akci dánský forvard.
Montreal díky třetí výhře v řadě přeskočil Detroit na druhém místě Atlantické divize, na vedoucí Tampu Bay ztrácí dva body.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -