- Reklama -

Golden Knights mají vážný problém. Dostali se do křížku s armádou USA

- Reklama -

Těžko si představit houževnatějšího soupeře než je armáda Spojených států amerických. Nováček National Hockey League se ale musí vypořádat právě s tímto sokem. Muži v zeleném obnovili svůj boj a znovu vytáhli proti Rytířům z Nevady.
Předmětem sporu je název Golden Knights, pod kterým lasvegaský tým vystupuje. Od roku 1969 je totiž tato značka registrovaná americkými parašutisty (Army Golden Knights). Armáda proto vidí za jejím opětovným použitím porušení zákona o ochranných známkách a podala proti společnosti vlastnící klub stížnost k soudu.


Armádní zástupci, kterým vadí i kombinace černé, zlaté a bílé barvy na hokejových trikotech, protestovali proti pojmenování mančaftu NHL již dříve. Pokaždé se přitom odvolávají na možnost poškození jména parašutistů.
Klub těmto nařčením oponuje.
„Silně protestujeme proti tomu, že je možné zaměnit parašutistický tým s profesionálním hokejovým mančaftem,“ stojí v oficiálním prohlášení nováčka slavné soutěže.
V bitvě proti vojsku si klub troufá použít i ironii: „Nebojíme se, že by si kdokoliv mohl po návštěvě našeho zápasu stěžovat, že místo parašutistického vystoupení viděl hokejový mač.“
Přesto se již spekuluje o tom, že vlastník Rytířů Bill Foley ustoupí a kývne na změnu názvu. Možná i pro tento případ si miliardář, jemuž se po založení týmu NHL v poušti splnil sen, registroval doménu SandKnights.com.
Dočkáme se tedy v příští sezóně Písečných rytířů?
Do 19. února má vedení Vegas čas na odpověď a návrh, jak situaci řešit. Pokud tak neučiní, hrozí mu odebrání značky.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -