- Reklama -

Gólman Garret Sparks se stal přes noc hvězdou Toronta

- Reklama -

Garret Sparks v pondělí přepsal historii klubu Toronto. Stal se totiž prvním gólmanem Maple Leafs, který při svém debutu v National Hockey League vychytal čisté konto. Povedlo se mu to v zápase s Edmontonem, ve kterém zneškodnil všech 24 pokusů soupeře. A pomohl svému týmu přerušit třízápasovou sérii porážek.
„Všechno šlo podle plánu,“ vtipkoval Sparks po svém prvním zápase v NHL. „Poté, co se mi povedlo přežít první třetinu, chtěl jsem mít stejně dobrou i tu druhou, v níž jsem měl několikrát i dost štěstí. A tak jsem šel do třetí s tím, že jsem si chtěl být jistý tím, že budou mít práci s tím mě překonat. Kluci přede mnou čistili prostor a pomáhali mi, musím jim hodně poděkovat,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Javorové listy vytáhly Sparkse z farmářského týmu Toronto Marlies (AHL) v sobotu, protože James Reimer má nespecifikované zranění v dolní části těla. A když náhradník Jonathan Bernier nedokázal zastavit Washington při porážce 2:4, rozhodl se kouč Mike Babcock dát v pondělí příležitost nováčkovi. A ten ji chytil pořádně za pačesy.
„Život je o příležitostech a o tom, jak je dokážete využít. A pochopitelně také musíte v člověka samozřejmě určitou důvěru,“ vykládal Babcock o Sparksovi, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
„Měl několik dobrých zákroků. Při všech střelách nepadal moc na led, což je u brankáře dobrá věc. Chytal dobře a navíc jsme vyhráli,“ dodal kouč Leafs na adresu dvaadvacetiletého rodáka z amerického města Elmhurst (Illinois).

Toronto porazilo Edmonton 3:0 po dvou gólech Lea Komarova a jedné trefě Nazema Kadriho. Oilers přitom domácí tým přestříleli 26:24, ale Sparkse několikrát zachránily tyčky jako při střelách Nicka Schultze nebo Ryana Nugenta-Hopkinse.
„Byl skvělý. Předvedl spoustu klíčových zákroků a v brance vypadal po celou dobu klidně. Myslím, že si nemohl přát lepší zápas,“ chválil nového spoluhráče útočník James van Riemsdyk, jenž byl u všech tří branek Maple Leafs.
Výsledky z 30. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 30. listopad
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -