- Reklama -

Gólman Matěj Machovský bude bojovat o místo v NHL

- Reklama -

Na začátku dubna se Matěj Machovský po čtyřech sezonách rozloučil s týmem Plzně, jemuž v letošní sezóně pomohl vystoupat ze dna extraligové tabulky až na příčky zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. A o měsíc později už ví, jakým směrem se jeho další kariéra bude ubírat.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiadvacetiletý gólman se nyní pokusí prosadit v zámořské National Hockey League. Opavský rodák se jako nedraftovaný volný hráč dohodl s vedením Detroitu Red Wings na podpisu roční smlouvy, jejíž finanční náležitosti nebyly dosud zveřejněny.


Machovský odchytal v uplynulé sezóně v dresu Plzně 46 zápasů v základní části soutěže a připsal si v nich 21 výher. Měl průměr 2,25 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,5 procenta a ve dvou utkáních udržel čisté konto.
Plzeň byla jeho první profesionální štací. Loni dotáhl Indiány až do semifinále play off (3. místo), letos si zachytal ve čtvrtfinále. Machovský vyrůstal v Opavě, v rozmezí let 2010-13 působil v kanadské juniorské soutěži Ontario Hockey League (Guelph Storm, Brampton Battalion). Loni se zúčastnil letního kempu mladíků Red Wings v Traverse City a zanechal tam dobrý dojem.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -