- Reklama -

Gólman Tampy Andrej Vasilevskij po operaci už bruslí

- Reklama -

Není to zatím na nějaké fanfáry, ale dobrá zpráva pro fanoušky Tampy Bay to určitě je. Andrej Vasilevskij si v pondělí poprvé od operace, během níž mu lékaři 3. září odstranili krevní sraženinu poblíž klíční kosti, lehce zabruslil v plné výstroji.
„Cítím se dobře,“ uvedl Vasilevskij v rozhovoru pro list Tampa Bay Times. „Skoro jako před operací,“ dodal jedním dechem jednadvacetiletý Rus, jehož rekonvalescence se na začátku září odhadovala na dva až tři měsíce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle lékařů už může zraněný gólman Lightning trénovat, ovšem musí být hodně opatrný a dávat si pozor na levé rameno. Dokud bude brát léky na ředění krve, nesmí Vasilevskij na tréninku zasahovat proti střelám svých spoluhráčů.
„Chci se co nejdříve vrátit na led a hrát zase zápasy. Mojí prioritou ale je nic neuspěchat. Musím být trpělivý a napřed se dát do pořádku,“ uvědomuje si rodák z ruské Ťumeně. „Musím se chovat rozumně a uvědomit si, že tak brzy po operaci nemohu hrát. Nějaký čas mi to zabere. Uvidíme,“ doplňuje.
Loni ve své premiérové sezóně v National Hockey League odchytal 16 utkání základní části (7-5-1) s průměrem 2,36 a úspěšností zákroků blížící se 92 procentům. Čtyři zápasy absolvoval Vasilevskij v play off, z toho dvakrát ve finále s Chicagem.
Za indisponovaného kolegu Bena Bishopa úspěšně dochytal druhé utkání a ve čtvrtém (10. červen) se stal čtvrtým nejmladším brankářem v historii NHL, který nastoupil do finálového duelu jako zahajující gólman. Inkasoval v něm pouze dvě branky, Bolts však odešli poraženi 1:2.
„Ve své první sezóně v NHL jsem se naučil hodně věcí,“ řekl Vasilevskij. „Dané období bylo jedním z nejlepších v mém dosavadním životě. Mám na něj mnoho dobrých vzpomínek. Pokud chcete hrát v NHL, měli byste na sobě každý den tvrdě pracovat.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -