- Reklama -

Gólman Vaněček neuspěl

- Reklama -

Český brankář Vít Vaněček si místo v sestavě Capitals nevybojoval a přesunul se z Washingtonu na farmu do Hershey v AHL.
V záložním týmu bude 23letý odchovanec Havlíčkova Brodu nadále bojovat o šanci na debut v NHL. Přednost nyní dostali vedle jedničky Bradena Holtbyho Pheonix Copley a Ilja Samsonov.
Fanda NHL
Slavnou ligu přesto už trochu okusil. Během jarních vyřazovacích bojů plnil u Caps roli třetího gólmana.
Vaněček uzavřel 1. července jako chráněný volný hráč nový tříletý kontrakt v celkové hodnotě 2,15 mil. dolarů. Pro nadcházející ročník má dvoucestnou smlouvu, ale na další dvě už jednocestnou, takže i v AHL může brát plný plat.
Vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 18 let z roku 2014 strávil celou uplynulou sezónu v Hershey. V základní části odchytal 38 zápasů s průměrem 2,62 obdržené branky na utkání a dvakrát udržel čisté konto. V play-off měl ve čtyřech duelech průměr 2,25 gólu a vychytal jednu nulu.
Washington si vybral Vaněčka na draftu 2014 z 39. místa.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -