- Reklama -

Gólová předsevzetí si nedávám, říká Alex DeBrincat po podpisu nové smlouvy

- Reklama -

Fanshop týmuTenhle nevysoký útočník je doslova mašinou na góly. V juniorce jich pravidelně dával přes padesát (jednou jich bylo dokonce 65), v NHL jich potom zvládl jako nováček osmadvacet. Loni už se počet jeho tref vyšplhal na jednačtyřicet. Alex DeBrincat zkrátka ví, jak dostat puk za soupeřova gólmana.
Nyní se se svými spoluhráči připravuje na večerní duel proti Philadelphii. Na tiskové konferenci se podělil o své dojmy a postřehy z Prahy.
Jak hodnotí akci, která jeho klub přivedla na začátku sezóny do našeho hlavního města? „Moc jsem toho před cestou sem nevěděl, ale je to zajímavé. Trochu jsme se tu prošli. Je to určitě dobrá zkušenost,“ říká k návštěvě Prahy.
Právě zde dnes DeBrincat podepsal nový kontrakt. S klubem se dohodl na prodloužení smlouvy o tři roky, ročně si přitom přijde na 6,4 milionu dolarů. Kontrakt začne platit od ročníku 2020-21. Po této sezóně se mohl stát chráněným volným hráčem. Takhle si ho Blackhawks pojistili na následující čtyři roky.
„Jsem rád, že jsme se domluvili takhle brzy. Bylo to pro mne snadné rozhodnutí. Teď se můžu soustředit na sezónu. Doufejme, že vyhrajeme nějaké zápasy,“ řekl sympatický křídelník.
Poté, co loni poprvé překonal magickou metu čtyřiceti branek, si letos žádné další milníky za cíl nedává. „Opravdu ne. Žádné konkrétní cíle z hlediska gólů nebo bodů si nedávám. Chci prostě jen hrát co nejlépe, být efektivní a pomáhat svému týmu vyhrávat zápasy,“ říká odhodlaně.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -