- Reklama -

Gólové songy na přání? Vancouver zkouší hudební novinku

- Reklama -

Už se to stalo tak trochu tradicí. V klubu Vancouver Canucks na začátku každé sezóny vyberou hudební podklad, který se bude po celou sezónu pouštět v Rogers Areně pokaždé, když domácí Kosatky skórují. A skoro každý rok je s výběrem gólové skladby podle průzkumů spokojeno jen asi deset procent fanoušků.
Je naprosto pochopitelné, že zbylých devadesát procent nespokojených se nikdy nemůže shodnout na jediném songu, jenž by měl góly týmu provázet. Možná by vás překvapilo, jak na toto téma fandové živě diskutují a jak důležité to pro většinu z nich je. Místní DJ tak rok co rok stojí před nelehkým úkolem. Zavděčit se všem je absolutně nemožné.
A to se mezi vyvolené songy v minulosti dostaly například skladby „Miracle“ od hvězdných U2, „Electric Worry“ od Clutch nebo „Holiday“ od Green Day. Nyní se však s touto ožehavou otázkou rozhodli v klubu vypořádat po svém, a to velmi originálně.
Každý hráč bude mít v letošní sezóně vlastní gólový song dle svého výběru! Ta myšlenka není úplně nová, třeba v baseballu už se jedná o zažitou praxi.  Je běžné, že každého baseballového hráče provází při nástupu na hřiště vlastní píseň. V hokejovém prostředí jsou ale Canucks v tomto směru průkopníky.
To samozřejmě neznamená, že se všechny songy najednou budou fanouškům líbit. Naopak, hudební vkus některých hokejistů jim nemusí být po chuti. Nová myšlenka ale přinejmenším vnese do hudební produkce v Rogers Areně rozmanitost. A fandové alespoň zase jednou poznají své oblíbence i z jiné stránky.
S trochou nadsázky můžeme říci, že teď mohou fanoušci kritizovat hráče nejen za bídné výkony na ledě, ale také za jejich hudební vkus. Jediným, kdo si žádnou skladbu nevybral, byl český útočník Radim Vrbata. Canucks to vyřešili po svém, výběr jeho gólového songu nechali na fanoušcích. A podle prvotních náznaků by mohla zvítězit skladba rappera MC Hammera „Can’t Touch This“, nebo „Smooth Criminal“ Michaela Jacksona.
Finální výběr písní jednotlivých hráčů ještě nebyl zveřejněn, ale zástupci klubu už informovali, že uslyšíme spoustu hip-hopu a rocku, trochu techna a jen velmi málo country. Možná dojde i na metal nebo evropskou taneční produkci. Kdo ví?
Jak se vám, milí čtenáři, tahle novinka zamlouvá? A jaký song byste si pro vstřelený gól vybrali vy?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -