- Reklama -

Gomez s Havlátem se pomstili New Jersey a připravili vítěznou branku St. Louis

- Reklama -

Fanoušek zvyklý NHL pozorně sledovat, si musel při sledování nočního video sestřihu z utkání New Jersey a St. Louis promnout oči. První gól hostů totiž vzešel z dílny Scotta Gomeze a Martina Havláta, měli na sobě ale trochu jiné dresy. Hráči s ďábelským „N“ na prsou na konci 25. minuty přihlíželi, jak končí kotouč v jejich síti. Martin Havlát v trikotu St. Louis se přitom radoval.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Oba tvůrci akce, která nakonec znamenala vítěznou branku, hráli přitom ještě loni v týmu z Newarku. Gomez tu zkoušel vzkřísit skomírající kariéru a docela se mu dařilo. V 58 utkáních nasbíral 34 bodů (7+27), další šanci ale tento rok nedostal. Možnost zůstat v NHL mu přihrál Martin Brodeur, který teď pracuje v exekutivě Blues. Gomez se mu zatím odvděčil solidními 7 body (1+6) v 10 zápasech.
Vizitka Martina Havláta je skromnější. Čtyřiatřicetiletý Čech zkoušel před sezónou štěstí v kempu Floridy, avšak neprosadil se. Také o věčně zraněného forvarda už nebyl v New Jersey zájem. Když už se zdálo, že možná pomalu ukončí kariéru, přišla nabídka ze St. Louis, jemuž se v poslední době zranilo několik důležitých útočníků. Havlát se gólově prosadil hned ve svém premiérovém utkání.
„Je to skvělé, navíc jsme vyhráli, tím je to ještě lepší,“ radoval se Havlát, který ve druhé třetině uklidil do sítě Gomezovu přihrávku ukázkovou ranou z mezikruží. „Je pěkné být zase součásti NHL. Hokej mám pořád rád, takže jsem šťastný, že mi tady dali šanci.“
První branka Martina Havláta v dresu St. Louis

Havlát odehrál loni za Devils 41 utkání. Víc mu jako obvykle nedovolila častá zranění. Další zájem o spolupráci nebyl. Se St. Louis podepsal v pátek jednoletý kontrakt, který je dvoucestný. Pokud by byl tedy odeslán na farmu, bral by výrazně menší peníze než v NHL.
„Ke konci už jsem na ledě umíral, takže jsem byl rád, že jsme nešli do prodloužení,“ ohlédnul se za úterním utkáním český forvard. „Dneska to byl dobrý zápas. V první třetině jsme byli ještě trochu zrezivělí, ale ve druhé a třetí jsme to rozhýbali.“
Ken Hitchcock ocenil Havlátovo nasazení, které přinesl do třetího útoku ke Gomezovi a Troy Brouwerovi. „Ten útok byl dobrý. Naše třetí a čtvrtá formace (Pääjärvi, Brodziak, Jaškin) byly excelentní. Odehrály skvělé minuty. Havlát je chytrý hráč, pomůže nám. Je trpělivý na puku, což potřebuju. Umožňuje mi to zkoušet další hráče na různých postech.“
Druhý gól vstřelila ve 44. minutě právě Pääjärviho formace. Asistenci u této branky si připsal Dmitrij Jaškin, který tak má ve 14 utkáních na kontě tři body za tři nahrávky. Dalším hrdinou večera byl brankář hostů Jake Allen, jenž pochytal všech 24 střel Ďáblů a významně tak přispěl ke konečnému vítězství Blues 2:0. Allen si připsal druhou nulu po sobě.
„Každý zápas, kdy se dostanu na led, se cítím ve větší pohodě,“ komentoval své výkony pětadvacetiletý gólman St. Louis. „Už jsem to řekl, že čím víc utkání chytám, tím lépe se cítím, což byl scénář loňského ročníku. Na cestě přede mnou budou určitě i nějaký výmoly, ale s tím počítám.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -