- Reklama -

Gordie Howe neutrpěl další mrtvici, jeho stav ale zůstává vážný

- Reklama -

Legendární Gordie Howe, jenž byl hospitalizován toto pondělí, neutrpěl podle posledních zpráv další mrtvici, jak se původně předpokládalo. Testy odhalily u šestaosmdesátiletého muže pouze dehydrataci a silnou únavu.
„Byla to jen dehydratace a únava,“ potvrdil syn Murray Howe prostřednictvím emailu adresovaném CBC Sports. „Plán je propustit ho zítra ráno. Zatím je pod dohledem, dnes jedl velmi dobře. Mluvil jsem s ním krátce po telefonu. Je to pořád on, pouze trochu vyčerpaný.“
Gordie Howe byl v domě své dcery v Lubbocku v Texasu, když měl 26. října předešlou větší mrtvici. Zhruba po týdnu už byl schopen znovu chodit, na začátku listopadu ho však bohužel postihla další mozková příhoda.
Dcera Cathy Purnell řekla Associated Press, že otec je stabilní a doktoři v nemocnici v Lubbocku provedli jen další nutné testy. „Je to bojovník,“ sdělila agentuře AP. „Je to tvrdý chlap. Pořád má vůli jít dál.“
Mark Howe, další s Howeových synů a také bývalý spoluhráč z doby společného působení ve WHA, potvrdil listu Detroit Free Press, že Gordie měl rovněž velké bolesti zad, avšak nedávná léčba mu ulevila.
„Povedlo se nám zbavit těchto bolestí, takže v zásadě odpočívá pohodlně,“ řekl Mark Howe novinám. „Můžu říct, že má teď spíš víc dobrých než špatných dnů. Stále je to ale náročné. Nechodí a hovoří velmi, ale skutečně velmi obtížně.“
„Aspoň, že ví, o čem mluvíme… Chápe, co se kolem něj děje. Když jste s ním, dorozumíte se. To je pořád příjemné,“ uzavřel hodnocení otcova stavu syn Mark.
Foto: Icon Sprtswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -